Tilbudsfest - mer enn 3000 tilbud. Spar opp til 50% her.

Balansesykkel

Balansesykler for barn er en fin måte for barn å styrke balanse- og koordinasjonsevnen – både på sykkel og generelt. Samtidig er det en morsom måte å være aktiv på. Sykler er også forløperen til å kunne sykle skikkelig på en vanlig sykkel. I stedet for å bruke pedaler, bruker barnet føttene til å løpe med og presse seg frem – samtidig får de følelsen av at de sykler skikkelig.
 

Det finnes et stort utvalg av balansesykkel på markedet. De er alle ideelle for barn i forskjellige aldre og størrelser. Det finnes balansesykler for 1-åringer, 2-åringer, 3-åringer og barn i høyere alder. I tillegg har vi også både to- og trehjulede sykler. En tohjuls sparkesykkel er typisk for litt større barn og en trehjuls sparkesykkel for mindre.
 

Vi har et stort utvalg av balanseykler fra noen av de beste merkene på markedet. Vi har for eksempel populære barnesykler fra Frog Bikes, Trybike og Puky. Generelt sett er disse merkene kjent for å produsere slitesterke landeveissykler av høy kvalitet. Noen av syklene har også justerbare komponenter – i tillegg til den vanlige setejusteringen – slik at den kan tilpasses barnets høyde. Noen av balansesyklene har justerbare komponenter slik at din balansesykkel kan tilpasses ditt barns høyde. Selvsagt har alle balansesykkel fra oss den vanlige setejusteringen som finnes på alle sykler.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvilken balansesykkel er best?
Det finnes mange gode sykler for barn. Hvilken balansesykkel som er best for akkurat ditt barn avhenger like mye av hvilke kriterier du setter høyest. Det viktigste er likevel at sykkelen gir barnet ditt god stabilitet og at barnet kan nå bakken når barnet sitter på salen.
2
Hvorfor er en balansesykkel bra for barnet ditt?
3
Hvor gamle må de minste barna være for å bruke balansesykkel?

Hva er en balansesykkel for barn?


Blå balansesykkel fra Puky til barnEn balansesykkel er en liten sykkel som kan fåes i f.eks 8,4 tommer til 12,4 tommer, den er uten pedaler, og designet for å hjelpe barn fra de er 2 år til å lære å balansere og koordinere kroppen før de lærer å sykle på vanlig sykkel med pedaler.
 

På en balansesykkel bruker barnet føttene til å presse seg frem og bremse, samtidig som barnet lærer å kontrollere sykkelen ved hjelp av styret og balansen.
 

Balansesykler er et populært valg for mange foreldre som ønsker å gi barna en tidlig start på sykling, da det kan hjelpe dem å bygge selvtillit og balanse på sykkelen, samt være en morsom og aktiv måte å tilbringe tid utendørs.
 

Noen barn blir så gode i balanse ved å sykle på balansesykkelen at de helt kan hoppe over støttehjulperioden på en vanlig pedalsykkel – og bare gå fra balansesykkel til vanlig sykkel uten problemer. Når de lærer å sykle, er en stor del av øvelsen å lære å holde balansen.
 

 

Hvorfor er en balansesykkel god for barna?
 

En balansesykkel er en strålende oppfinnelse for barn.
 

Her er noen av grunnene til at du bør kjøpe en balansesykkel til barnet ditt:
 

 • En balansesykkel styrker barnets motorikk – spesielt balanse og koordinasjon.
   

 • Med barnesykkel får barnet ditt følelse av uavhengighet og selvtillit til å utforske verden på egenhånd.
   

 • Barnesykkel oppmuntrer til utendørs aktiviteter.
   

 • En balansesykkel krever ikke mye vedlikehold og er laget mer slitesterk og robust enn tradisjonelle sykler.
   

 • Barnet ditt får øvd på å balansere på sykkel og kan derfor mest sannsynlig slippe å måtte ha støttehjul på sin første ordentlige sykkel. Det er derfor den ideelle innledende etappen for de fleste barn før de skal sykle med pedaler.
   

 • Det blir lettere og morsommere å sykle med hele familien når barnet kan sykle av gårde på en balansesykkel.

   

Hvordan du velger den riktige balansesykkel?


Rød balansesykkel til barn fra Frogbikes i 12 tommer Når du skal velge balansesykkel til barna, er det flere faktorer du kan vurdere.

 

Her er noen tips til hva du kan vurdere slik at du kjøper den riktige balansesykkelen.
 

 • Størrelse og ramme: Det kan være vanskelig å vite hvilken størrelse balansesykkel som passer godt. Men det er viktig at du velger en balansesykkel som passer til barnets størrelse. Mange balansesykler kan justeres i høyden ved setet, slik at den kan justeres slik at de kan nå bakken med begge føttene. Hvis de ikke kan nå bakken med begge føttene mens barnet sitter på salen, kan det være vanskelig å balansere på og føle seg trygg på sykkelen. Det er mange forskjellige former og design på de ulike sykkelrammene til balansesykkel. Noen sykler kan til og med endres fra å være trehjulede til tohjulede, noe som er veldig smart, for da kjenner barnet allerede til sykkelen når denne endringen fra trehjuls til tohjuls balansesykkel gjøres.

 

 • Vekt: Balansesykkelen skal være lett og dermed lett for barnet å håndtere selv. Du skal velge en som ikke er for tung for barna, slik at det blir lettere for barna å manøvrere og balansere med sykkelen. Det vil også gi barnet ditt muligheten til å løfte sykkelen selv – og bruke sykkelen uten å trenge hjelp og kunne holde balansen.

 

 • Materiale: Balansesykkel lages også i forskjellige materialer. Noen er laget av tre, noen av metall og andre av plast. Tresykler er ofte mer miljøvennlige, og metallsykler kan være lettere og mer holdbare.

 

 • Dekk: Det kan også være en liten forskjell på type sykkeldekk og hjul som sitter på sykkelen og dermed hvor støtdempende de er på ulike typer underlag.

 

 • Bremsesystem: En balansesykkel kan også komme med håndbremser. Hvis du vil ha en balansesykkel med håndbremser, sørg for at barna kan nå frem til bremsene på styre riktig. Det er også viktig å lære barna hvordan håndbremsen fungerer når det er godt med fart på.

 

 • Design: Du kan få en balansesykkel i mange design og farger. Barna er kanskje mer tilbøyelig til å bruke balansesykkelen når barna også elsker designet. Derfor kan du vurdere om ditt barns første skal være med farger eller mønster som barna liker.

 

 • Pris: Prisen på syklene kan variere. Du må selvfølgelig utvelge en som matcher budsjettet ditt. Men det viktigste er at du velger en balansesykkel som passer godt til de minste, for ellers risikerer du at barna ikke får brukt den. 

Balansesykkel og alder


Å introdusere en balansesykkel for barnet ditt er en spennende milepæl for mange. Balansesykkelen kan bidra til å utvikle grunnleggende motoriske ferdigheter og skape en tidlig sykkelglede. Samtidig som du ønsker å velge den beste balansesykkelen, er det mange som lurer på hvilken alder som er riktig for å introdusere balansesykkelen, og ikke minst hvor lenge de bør bruke den. Nedenfor ser vi nærmere på disse temaene:


Når kan man starte med en balansesykkel?


Hvilken alder som er riktig å introdusere en balansesykkel for barna, er en individuell avgjørelse som avhenger av barnas utvikling og interesse. Generelt sett kan du begynne å introdusere løpesykkel når barnet viser tegn til å ha grunnleggende motoriske ferdigheter og en naturlig nysgjerrighet etter å bli utfordret med grovmotoriske ferdigheter. Løpesykkel hjelper de små med å trene opp balansen - og gjør dem klare til å sykle på en vanlig sykkel.


Tegn på at de er klare for en balansesykkel:
 

 • Motorikk: Når de kan gå og virker klar for mer grovmotoriske utfordringer.
   

 • Sykkelinteresse: Viser fascinasjon for dem og et ønske om å prøve.
   

 • Klar: Når de viser vilje, tålmodighet og konsentrasjon til å fokusere på å lære å styre og balansere.
   

Når disse tegnene begynner å vise seg, kan det være et perfekt tidspunkt å introdusere barnet for gleden ved å sykle på en balansesykkel. Det er veldig individuelt for yngre barn når de når dette stadiet. I tillegg er noen barn lettere å lokke til seg enn andre og det er viktig å finne den beste løpesykkel, slik at den blir spennende å bruke.


 

Hvor lenge bruker de en balansesykkel/løpesykkel?


Hvor lenge en balansesykkel kan brukes, varierer fra hver enkelt. Balansesykler er utviklet for å være en overgangsaktivitet som hjelper med å bygge opp grunnleggende sykkelferdigheter før det går over til en med pedaler. Noen bruker balansesykkelen bare i en kort periode, mens andre kan ha glede og nytte av den over lengre tid - og bruke den sammen med pedalsykkelen til de føler seg helt komfortable og trygge på pedalsykkelen.


Generelt er det stor forskjell på våre små, deres ferdigheter og deres interesse for sykling. Når du som forelder begynner å ane at barnet ditt er klart for å prøve tråsykkel, bør du gi det et forsøk. Hvis det ikke fungerer, er det ikke et nederlag å hoppe tilbake på en løpesykkel, eller en med tre hjul. Det er bare å prøve igjen en annen dag - og kanskje lykkes dere. Det viktigste er at det er gøy for de misnte, og at du som forelder har god tålmodighet med prosessen.

 

 

Sikkerhet på balansesykkel


Når de små syklistene våre raser av gårde på en balansesykkel, kan det bygges opp ganske mye fart – selv om det ikke er pedaler på en balansesykkel. Derfor er det viktig at sikkerheten er i orden. Det er viktig at alle barn alltid bruker sykkelhjelm når de raser avgårde på en balansesykkel. En sykkelhjelm kan beskytte barnets hode mot alvorlige skader ved fall eller ulykke.
 

Se vårt store utvalg av sykkelhjelmer til barn her !