Informasjon.
Sykkelgear.no har blitt til Bikable.no - Les mer her

Momentnøkkel til sykkel

En momentnøkkel er et uunnværlig verktøy i ethvert sykkelverksted. For det første er momentnøkkelen enkel å bruke. I tillegg er det også et av verktøyene som lønner seg å ha. Med en momentnøkkel er du beskyttet mot over- og underspenning av skruer og gjenger. Noe som ellers kan bli en dyr fornøyelse hvis bolter og muttere strammes for mye.

Vi selger mange forskjellige momentnøkler fra for eksempel disse populære merkene: Park ToolBirzman og Force.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Go to page
av sider
Produkter per side:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hva er en momentnøkkel for sykkel?
Momentnøkkelen er et spesialverktøy som du kan bruke til sykkelen din og samtidig være sikker på at du ikke vil stramme boltene og muttere for mye.
2
Hva er forskjellen mellom en vanlig momentnøkkel og en digital momentnøkkel?
3
Hvilken momentnøkkel er best for en sykkel?
4
Hva brukes en momentnøkkel til?


Momentnøkkel som sykkelverktøy

Momentnøkkel til sykkel - Force Momentnøkkel 2-14 NMDet er mange deler av sykkelen som drar nytte av etterstramming nå og da, noe som kan gjøres raskt med en momentnøkkel. Det er imidlertid viktig at du har kontroll på momentnøkkelens ulike startpunkter og maksimale momenter.

En momentnøkkel kan brukes til å stramme en skrue eller bolt til et fast strekk, hvor du er sikker på at skruen er strammet korrekt, presist og riktig til riktig moment. Med en momentnøkkel er du sikret korrekt stramming hver gang og trenger derfor ikke frykte for over- eller understramming av skruer eller bolter.

 

Slik fungerer en momentnøkkel for sykkel

Nm eller newtonmeter er måleenheten som brukes ved tiltrekking av bolter eller skruer. På en stem kan det være lurt merke på en markering på 5 Nm, som indikerer hvilken innstilling momentnøkkelen må stilles inn på for å stramme skruen optimalt.

Du stiller inn momentnøkkelen til 5 Nm før du begynner å stramme skruen. Når momentnøkkelen treffer ønsket punkt, begynner skiftenøkkelen å klikke, og dette er et tegn til deg på at skruen ikke skal strammes mer.
 

Kjøp en momentnøkkel til sykkelen din

Hos Bikeable.no har vi momentnøkler i mange forskjellige størrelser, prisklasser og merker – og i god kvalitet. Med for eksempel denne momentnøkkelen fra Force får du en momentnøkkel med en justering på 2-14 newtonmeter. Uansett om du har mountain bike, bysykkel eller racer, er det lurt å sjekke sykkelen med jevne mellomrom med diverse sykkelverktøy – og her er momentnøkkelen god. Det er også mulig å få en digital momentnøkkel slik at du raskt kan stille inn hvilket moment du trenger til sykkelen.
Momentnøkkel til sykkel - Unior Digital Momentnøkkel 1/4" 2-20 Nm Momentnøkkel til sykkel - Park Tool Momentnøkkel 4 Nm
Det er noen momentnøkler med T-håndtak. Disse er veldig populære da de gjør det enkelt å stramme bolter til det forhåndsdefinerte momentet.

En momentnøkkel for sykler bør helst være mellom 1 og 20 Nm. Momentnøkler for biler starter på rundt 30 og er derfor for vanskelige å bruke på sykler uten å skade deler og sykkelen.

Du bør også være klar over at dersom du må demontere deler igjen, er det viktig å bruke et annet verktøy som ikke har moment i seg. Se vårt store utvalg av verktøy til sykkelverkstedet her!