Sykkelhjul

Bikable tilbyr et bredt utvalg av sykkelhjul fra et bredt utvalg av flere kjente merker. Vi har de mest populære merkene som f.eks Fulcrum, Vision, Mavic, Shimano, Vittoria, Zipp, Token, DT Swiss  og Campagnolo. Det finnes sykkelhjul til både BMX, Citybike, Fixie, Racer, MTB, barne- og juniorsykler.


Uansett om du trenger billige sykkelhjul eller sykkelhjul som er av høyere kvalitet og har smarte funksjoner, har vi de riktige sykkelhjulene til deg og din sykkel i vårt store sortiment. Uansett prisklasse da vi har sykkelhjul til forskjellig pris i tillegg til at alle sykkelhjul av høy kvalitet.

Read more

FAQ

1
Hvordan velger du riktig sykkelhjul?
For å velge riktig hjulsett, må du først ta hensyn til størrelsen på hjulene. Deretter må du sjekke hvilket bremsesystem du har, samt kassett og gir.
2
Hva er forskjellen mellom sykkelhjul og felger?
3
Hvorfor velge lettvektssykkelhjul?

Kjøp et nytt sykkelhjul


Kanskje har du opplevd at du har kommet til å kjøre for hardt opp en fortauskant eller i et krasj ha slått hjulet skjevt. Hvis skaden ikke er så ille, kan du kanskje prøve å rette opp hjulet selv med nippelnøkkel med hjelp av denne guiden om hvordan du retter opp sykkelhjulet på sykkelen din.

Hvis skaden er for ille eller om du tidligere hadde drømt om noen lettere nye sykkelhjul som er sterkere eller mer fargerike, kan du selvfølgelig kjøpe helt nye hjul som passer akkurat din sykkel. Bruk filtrene innenfor hver kategori og du vil finne et hjul som passer både sykkelen og dine behov.

 

Hvilket sykkelhjul skal jeg velge?

Det kan være vanskelig i det store utvalget av sykkelhjul å finne akkurat det sykkelhjulet du ønsker og som passer til din sykkel. Noen sykkelhjul er gode for terrengsykler, noen er gode for bysykler, andre er gode for MTB eller på en racersykkel – og igjen, noen hjul er mer aerodynamiske enn andre. Derfor kan du ha nytte av å lese denne veiledningen om "hvilke sykkelhjul passer til din sykkel" og få en oversikt over de ulike typene felger og hjul.

Det viktigste er å huske på å velge riktig sett hjul med riktig størrelsen. Deretter må du sjekke hvilket bremsesystem du har, samt kassett og gir.

 

Forskjellen mellom hjul og felger

Felgen er den ytterste ringen, som også er den som holder dekk og slange. Ventilen går gjennom et hull i felgen, som holdes sammen av alle eikene, som er de små metallpinnene som jobber sammen for å holde felgen stabil og rund. På navet er det festet eiker, som fungerer som en kobling for alle eikene hele veien rundt. Inne i navet kan det være gir hvis det er en sykkel med innvendige gir. Ellers er det vanligvis kulelager og bolt med muttere eller hurtigutløser for å feste den til sykkelen. Alt dette til sammen kalles et sykkelhjul.


Lettvektssykkelhjul

Noen ønsker å oppgradere og kjøpe lettere hjul til sportssykkelen sin slik at de kan prestere litt bedre. All vekten på hele sykkelhjulet er det som kalles rullevekt, og den blir tyngre jo raskere hjulet roterer. Så har du dekk, slanger eller et hjul som veier mye, er rullevekten høy. Det er også stedet hvor du kan få mest mulig hjelp til å redusere vekten på sykkelen – for de billigste pengene. Derfor ser du også mye karbonfelger og lette aluminiumsfelger til både forhjul og bakhjul i utvalget vårt fra merker som bl.a. Shimano.

Har du problemer eller spørsmål om hvilket hjul du skal velge, eller trenger du råd og hjelp med andre produkter eller bytte av produkter, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss pr telefon, chat eller e-post. Vi er klare til å hjelpe deg. Har vi ikke det du ser etter på lager, er du også velkommen til å ta kontakt med oss.