Sykkelrulle innendørs

En av de mest populære og stigende trender i Norge er sykkelruller, også kalt en hometrainer. En sykkelrulle er en smart og praktisk, fordi du kan enkelt gjennomføre treningen hjemme når været ikke er bra nok for å sykle utendørs. 

Hos Bikable.no har vi alle kjente merker innenfor sykkelruller - som Wahoo, Elite, Tacx og Force, som alle selger populære sykkelruller som gir deg en god trening hjemme. 

Uansett hvilken sykkelrulle du er ute etter - om du bare skal ha en av de billigste sykkelrullene - eller en smart sykkelrulle med mange funksjoner, så har Bikable helt sikkert også en god sykkelrulle for akkurat deg. Vi har et stort utvalg av både de beste sykkelruller og diverse tilbehør til sykkelruller. 

 

Les mer

FAQ

1
Hva er den beste sykkelrulle?
Hvilken sykkelrulle som er den beste kommer an på hva du ser etter. Jo mer du vil invester i den, jo flere muligheter har du med sykkelrullen. Det finnes sykkelruller som kan støtte virtuelle sykkelturer. Det er sykkelruller med direct dirve og wheel-on sykkelruller. Forskjellen er forklart på hjemmesiden vår
2
Hvordan virker en sykkelrulle?
3
Hva er en sykkelrulle med direct drive?
4
Hvordan kobler man sykkelrulle til virtuell sykling?
5
Finnes det treningsklær for sykling på sykkelrullen?


Sykkelrulle og hjemmetrenere

Sykkelrulle innendørs - Refurbished - Elite Qubo Fluid hometrainerEn sykkelrulle eller en hjemmetrener er et maskinelt stativ, der du setter din egen sykkel på stativet. Sykkelrullen gir motstand og på den måten simulerer den en helt normal og realistisk sykkeltur, med både bratte stigninger og motstander. Avhengig av modell og størrelse kan det være forskjellig hvor ekte opplevelse sykkelrullen kan gi deg. De smarte sykkelrullene gir deg derfor mulighet for å holde formen og trene hjemme i din egen stue, når været ikke er bra nok utenfor.   

Sykkelrulle innendørs - Schwalbe Insider Foldbart dekk til hometrainer 700x23Husk at noen modeller gir motstand direkte på bakhjulet. Derfor anbefaler vi at du ikke sykler på vanlige dekk når du bruker denne type sykkelrulle. Det finnes spesielle dekk til sykkelruller, som er perfekt til dette formål. Dette type dekk er designet for å kjøre på silikon, som er det materiale rullene er laget av. Det betyr at du unngår unødig slitasje på sykkelrullen din og dekkene dine, ved å bruke sykkeldekk som er skapt til formålet. Disse dekkene er laget i mykere materiale og passer perfekt til rullene. På den måten ender du ikke med at du sliter opp dekket på racersykkelens bakhjul ved å trene hjemmefra. 

Det er stor forskjell på lydnivå fra modell til modell, men en god treningsmatte under maskinen kan gi et lavere lydnivå. Det finnes også sykkelruller med rulle og andre med direct drive. Begge deler blir ytterligere utdypet på denne siden. 
 

Hva er en sykkelrulle med magnetisk motstand?

De fleste sykkelruller har magnetisk motstand. Hjemmetrenere med magnetisk motstand gjør at man som sykkelrytter justerer belastningen ved hjelp av giret sitt. Ellers finnes det også væskebaserte sykkelruller, disse er best til oppvarming og avslutning. 
 

Direct drive eller wheel-on sykkelrulle

Når du skal kjøpe en sykkelrulle skal du først og fremst velge om du skal ha en sykklerulle med direct drive eller sykkelrulle med wheel-on.

Her kommer en utdypelse av to forskjellige alternativer: 
 

Direct drive sykkelrulle

Sykkelrulle innendørs - Elite Suito-T HometrainerDirect drive sykkelrulle er en sykkelmaskin der du tar bakhjulet av racersykkelen din og monterer sykkelen på selve sykkelrullen. Fordelen med denne sykkelrullen er at den gir en veldig realistisk sykkelopplevelse. Den er også veldig lydløs. Ulempen med direct drive hometrainer er at hver gang du skal bruke den, skal du ta bakhjulet av sykkelen din og montere den på sykkelrullen, før du kan komme i gang med å tråkke i pedalene. Denne typen er også dyrere enn wheel-on sykkelmaskinen, men den er også den mest populære. Rutinerte sykkelentusiaster vil nok også velge denne typen. 
 

Wheel-on sykkelrulle

Sykkelrulle innendørs - Tacx Flow Smart TrainerWheel-on sykkelrulle er en sykkelmaskin der du spenner sykkelen fast på en rulle, som deretter skaper motstand på sykkelturen. Fordelen med denne typen er at den er enkel å gjøre klar til treningen din på sykkelen. Samtidig er denne typen også en billigere sykkelrulle. Det er den billigste sykkelrullen av de her to typer. Ulempen med denne typen er at den ikke gir en like realistisk følelse av sykkelturen, som direct drive hometraineren. Samtidig vil man også oppleve å få litt slitasje på bak dekket når du kjører på rullen. Det skal også sies at det finnes sykkeldekk som er beregnet for å bruke på sykkelmaskinen. Dessuten er lydnivået høyre på denne versjonen. 
 

Hva er en virtuell sykkelrulle?

Virtuelle sykkelmaskiner er til ryttere, som ønsker en mer realistisk innendørs trening. Her kan den virtuelle sykkelmaskinen gi ekstra motstand når du sykler opp en stigning eller mindre motstand hvis du ligger i ly bak en annen rytter, som sykler sammen med deg i den virtuelle verdenen - men på sin egen sykkelmaskin et annet sted i verden. 

Nyere sykkelruller blir mer solide og bevegelige, slik at du også har mulighet for å sette deg opp på sykkelen når det også blir slitsomt i den virtuelle verden. Sykkelrullen kan simulere stigningsprosenter opp en bakke på forskjellige ruter - og kan på den måten ta innendørs sykling til et høyere og morsommere nivå. En sykkelrulle er nesten en sykkelsimulator, der du kan oppleve den helt opp til den maksimale motstanden, som du også kan møte ute i den virkelige verden. 

For å kunne sykle og konkurrere mot andre sykkelryttere i den virtuelle verden kan man for eksempel kjøpe en ANT+ dongle, som er tilbehør til sykkelrullen. Denne USB-nøkkelen gjør det mulig å koble sykkelrullen sammen med pc-en din og treningssoftwaren du har på pc-en. Du skal være oppmerksom på at det ikke er alle de billige varianter av sykkelruller, som kan bruke USB-nøkkel. 

I tillegg kan man med den smarte sykkelrullen bruke sykkelprogrammer som Zwift, Garmin, Wahoo og Bkool.
 

Sykkelrulle og bråk

Modeller med motstandsrulle kan godt bråke en del. Direct drive er en betydelig mer stillegående modell. Noen modeller er så stille at man nesten kun kan høre sykkelens eget girsystem rulle. VI anbefaler at man uansett kjøper en matte for å legge under treneren. Det fjerner nemlig mye av lyden. 
 

Hva er en sykkelrulle treningsrulle?

Sykkelrulle innendørs - Sykkelrulle/Tacx Rulle T1000 AntaresDen flate modellen med tre ruller som også bare kan kalles en rulle. Det er en flat variant som du lett kan sette opp og pakke vekk etter behov. Mange bruker den til oppvarming, fordi den lett kan settes opp ute ved et startpunkt for et løp, eller hvis man gjerne bare vil rulle en liten tur hjemme. Sykkelen er ofte ikke spent fast på en treningsrulle, så du får litt mer bevegelse i sykkelen. 
 

Hvorfor skal du kjøpe en sykkelrulle?

Når vinterkulden og det dårlige været kommer kan du enten opprettholde den gode formen ved å investere i en sykkelrulle. En sykkelrulle eller en sykkelmaskin er et stativ som gjør det mulig å sykle på din egen sykkel hele året rundt. Det er en god investering for sykkelrytteren, som gjerne vil beholde den gode formen gjennom vinteren.

Den smarte sykkelrullen er at du kan trene videre på din egen sykkel, selv om det er innendørs. På den måten trener du på en sykkel som du er vant til å sykle på. Samtidig skal du heller ikke starte forfra med å bygge opp en god tråd på sykkelen når vintersesongen er over, fordi du har syklet på din egen sykkel når du har trenet. 
 

Smart tilbehør til sykkelrullen din

Det finnes veldig mye smart - kanskje til og med ganske nødvendig - tilbehør til en sånn innendørs sykkeltrener. 

Det er for eksempel flere forskjellige varianter av holdere til forhjul, som er en veldig viktig tilbehørsdel til sykkeltreneren. Forhjulet står nemlig i en forhjuls holder, mens bakhjulet er montert på selve sykkelrullen. 

Som vi nevnte tidligere er det også en god ide med en matte under sykkelrullen, som kan hjelpe med å dempe lydnivået. 

Hvis du liker virtuell innendørs sykkeltrening på racersykkelen din, så blir du også nødt til å kjøpe en eller annen form for USB adapter, som kan skape en forbindelse mellom pc-en din eller Ipad-en og sykkelrullen din. Det skal også sies at du skal kjøpe både standere og holdere til pc-en og Ipads, som gjør det enklere for deg å kunne følge med på skjermen i den virtuelle sykkelturen du er på.

Du kan også kjøpe ting som vifter for å kjøle deg ned og verktøy som gjør monteringen av bakhjulet på sykkelrullen enklere. Det finnes også svettedeksler som du kan sette på sykkelen, slik at den ikke blir klissete av svetten din. I tillegg kan du også kjøpe håndklær, som er laget spesielt for innendørs sykkeltrening, fordi håndkle er langt, smalt og veldig absorberende. 
 

Treningsklær for trening på sykkelrullen

Når du sykler på sykkelmaskinen innendørs har man selvfølgelig litt andre klær på, enn hvis du sykler utenfor. Det finnes noen merker som lager treningsklær spesielt til innendørstrening. Disse treningsklærne er veldig lette og tyne. Samtidig kan det transportere vekk svette fra kroppen raskere enn tradisjonelle treningsklær. 

Hos Bikable.no har vi selvfølgelig et stort utvalg av disse baselayer og sportsundertøy til trening. Vi har svettetransporterende treningsklær til både damer og herrer. Det er alt fra sports-bh´er til svette underskjorter med forskjellige lengder på ermene. Sjekk det ut her!
 

Få hjelp med å kjøpe en sykkelrulle 

Hos Bikable.no har du alltid mulighet for å få råd og veiledning rundt forskjellige typer sykkelruller. Er du i tvil om hva som passer best for deg og behovene dine, så sitter vår kundeservice klar til å guide og hjelpe deg med beslutningen din.