Bremseskiver for sykler

Her finner du skiver for bremseskiver. De finnes i flere forskjellige størrelser og i vårt utvalg har vi også noen med 6 hull og noen med senterlås. Vi har noen som passer for både landevei, terreng og bysykler, vi har det du trenger!

Vi fører mange populære merker innen skiver for bremseskive, som f.eks Shimano, SRAM og Magura. Det finnes garantert en skive som passer til sykkelen din også.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hva er de forskjellige størrelsene og typene skiver for sykkelbremseskive?
Skivebremseskiver kommer i flere forskjellige størrelser, som 140mm, 160mm, 180mm og 203mm. Det finnes også to typer monteringssystemer: Senterlås og 6-hulls montering.
2
Hva gjør skiven med bremsenskiven på sykkelen?

Hva er bremseskive for sykkel?

Bremseskive er en av de mest populære typene bremsesystemer for sykler. Dette systemet er spesielt utbredt på terrengsykler og sportssykler og er kombinert med enten et hydraulisk eller mekanisk system. Bremseskive kan også brukes på vanlige bysykler og selvfølgelig også på racersykler. De moderne skivebremsene er noe mer avanserte enn den tradisjonelle felgbremsen. Men bremseskive har blitt ganske normale over tid og ses nå på de fleste sykler.


Disk til skivebremser til sykkel fra ShimanoHva gjør skiven med bremseskive på sykkelen?

Skiven er montert direkte på navet og skiven er den delen som bremses av bremseklossene på innsiden av bremsekaliperen.

Når du har et bremsesystem med bremseskiver, er skiven en av reservedelene som må byttes en gang i blant på sykkelen din. I tillegg til andre deler, som for eksempel bremseklossene, er skiven en slitedel som må skiftes ut når den slites ned.
 

Hydrauliske eller mekaniske bremseskive?

Når du er på utkikk etter din nye bremseskive - og skal velge mellom hydrauliske bremseskiver og mekaniske bremseskiver - er det flere ting som kan være avgjørende for ditt valg:
 

 • Mekaniske bremseskiver er det mer økonomiske alternativet av de to. Disse bremsene har imidlertidig den begrensningen at systemet fungerer på en slik måte at når du trykker på bremsespaken, overføres kraften fra den ene bremseklossen til den andre - på motsatte sider av skiven. Denne typen bremsing er bra, men ikke like rask og presis.
   

 • Hydrauliske bremseskiver er det dyrere alternativet. Denne typen bremsesystem krever mer vedlikehold med bremsevæske, men har også bedre bremseeffekt.
   

Størrelse på skive for bremseskiver sykkel

Du kan enkelt finne samme størrelse skive for en bremseskiver ved å måle hele veien på tvers av skiven med et målebånd. De vanligste størrelsene er 140 mm, 160 mm, 180 mm og 203 mm.

 

Montering av skive på bremseskiver

Disk til skivebremser sykkel fra AshimaNår det gjelder montering av bremseskiver på sykler, er det to forskjellige metoder:
 

 • Centerlock-systemet er en moderne og populær måte å montere skiver på. Det innebærer bruk av en spesiell navkonstruksjon med en innvendig gjenget ring der skiven er festet. Skiven har en tilsvarende gjenget ring som er skrudd fast på navet. Dette systemet bruker vanligvis en låsering for å sikre at skiven holder seg på plass under kjøring. Fordelen med Centerlock er at det er raskt og enkelt å installere og fjerne skivene med ett enkelt verktøy.
   

 • 6-hulsmonteringssystemet er eldre og mer tradisjonell. Det innebærer å bruke en skive med seks hull jevnt fordelt rundt navet. Disse hullene passer til monteringspunktene på selve navet. Skiven festes ved å sette inn skruer gjennom hullene og inn i navet. Dette systemet krever vanligvis bruk av en momentnøkkel for å sikre at skruene er riktig strammet. En fordel med 6-hulls montering er at den er meget stabil og sørger for at skiven forblir sikkert festet ved hard oppbremsing.

  Begge monteringssystemene har sine fordeler og er mye brukt av syklister avhengig av deres preferanser og behov. Det er viktig at du velger den type bremseskivefeste som er kompatibel med sykkelen din.

  Skulle du også mangle bremseklosser til bremseskivene dine, kan du se vårt utvalg av klosser til bremseskive her!