Sykkeldekk

­På denne siden finner du vårt store utvalg av sykkeldekk. Vi selger mange forskjellige modeller, og du kan finne sykkeldekk til MTBBMXbysykkelracersykkel og barnesykler og mange flere.

Vi selger et stort og bredt utvalg av sykkeldekk fra en rekke ulike produsenter. På siden kan du f.eks. finne dekk fra SchwalbeKendaContinentalMaxxisVittoriaDeestoneXLC og mange flere.

Enten du liker å kjøre i gjørme og ulendt terreng eller bykjøring med asfalt, kan du finne et hav av forskjellige produkter. Vårt utvalg dekker også ulike slitebanemønstre, gummityper, størrelser og mye mer. Det er derfor god garanti for å finne sykkeldekk som passer din sykkel og dine behov. De fleste dekkene er tilgjengelige i et bredt utvalg med ulike fokus. Det kan være punkteringsbeskyttelse, vekt, mønster eller noe helt annet.­­­­

Les mer

FAQ

1
Hva er et punkteringsfrie dekk?
Punkteringsfrie dekk har et ekstra underliggende lag under selve dekket, som gjør det vanskeligere for småstein og lignende å trenge inn og lage hull i slangen.
2
Hva er et slangeløst dekk?
3
Hva er forskjellen mellom kantdekk og sammenleggbare dekk?
4
Hvilket sykkeldekk passer for en bysykkel?


Før du kjøper nye sykkeldekk til sykkelen

Før du kjøper de nye sykkeldekkene dine er det viktig at du tenker på bruk og behov. Du kan forbedre hele sykkelopplevelsen ved å velge riktig type.

Når du skal velge nye dekk til sykkelen din, er det viktig at du vurderer om du sykler mye på asfalt, grusveier eller i mer kupert terreng. Avhengig av terrenget du sykler i, kan du velge hjul med forskjellige slitemønster og pigger.

Jo større og grovere knottene er – jo bedre grep har sykkelen. Men knottene har også effekt på rullemotstand og friksjon. Sykler du for det meste på asfalt kan det derfor være en fordel å kjøpe sykkeldekk med mindre og færre knotter/mønstre. På denne måten reduserer du friksjonen mellom underlag og dekk, oppnår et godt grep – og kommer raskt opp i fart!

 

Sykkeldekk - Schwalbe Black Jack 26X 2.25 Sykkeldekk - Schwalbe CX Comp Kanttrådsdekk 700x30c (30-622) Sykkeldekk - Vittoria Zaffiro Pro G2.0 700x30c 

 

 

 

 

 

 

Slik lages sykkeldekk

Når sykkeldekk blir laget gjøres det med den baktanken om å dekke behovet for en bestemt type sykkel. Det er nemlig ikke likegyldig om sykkeldekket skal brukes til en racersykkel, mountainbike eller en citybike. Det er derfor viktig at du velger et dekk som passer til din sykkel.

Et sykkeldekk består av mange forskjellige lag som er med på å sikre deg høy komfort, hastighet og minst mulig punkteringsrisiko. Noen har en ekstra tykk gummimembran eller en tynn fiberinnsats innebygget, som fungerer som ekstra beskyttelse mot skarpe gjenstander. Er du ute etter punkteringsfrie sykkeldekk, er det ikke noe dekk eller slange som er 100 prosent punkteringsfrie. Dekkinnlegg eller dekk med økt punkteringsbeskyttelse er imidlertid en god løsning for å minimere punkteringer.

Hvis du går ett skritt videre fra punkteringsfrie dekk, vurder muligheten for å gå uten slange. I praksis betyr det at du kjører uten slange og har slangeløs væske til å fylle eventuelle utette punkteringer. 

Et sykkeldekk består alltid av en innerside som er beregnet for en sykkelslange (med mindre dekket er slangeløst). I tillegg består dekket av en kadaver, som er malen i dekket som er med på å sikre stabilitet og slitebane. Slitebanen er den delen av dekket som treffer veien, som ofte har et mønster eller knotter. Slitebanen kan også være flat hvis sykkelen er beregnet på landevei.


 

Forskjellige varianter av dekk til sykkelen din

Det finnes mange forskjellige sykkeldekk eller dekktyper, hver med sine fordeler og ulemper.

De to mest kjente er kantdekk og sammenleggbare dekk: 
 

  • SykkeldekkDekk med ledning er den mest brukte dekktypen når det kommer til vanlige sykler og citybikes. Disse har fått navnet sitt fra stålwiren som sitter på innerkanten av dekket tett inntil felgen.
     
  • Sykkeldekk - Continental Grand Prix 5000 S TR Foldbart Dekk 700 x 28cSammenleggbare dekk er også en meget kjent dekktype. Trådene i et foldedekk er laget av syntetiske fibre (ofte Kevlar). Dette gjør at sykkeldekket er mer fleksibelt enn kantwiredekket, og samtidig er dekkkanten sterk. Den fleksible strukturen gjør at dekket er lettere å fjerne og/eller montere.


Begge typer sykkeldekk er tilgjengelige med ulikt slitasjemønster og rullemotstand. Du kan også finne andre typer, som tubeless eller tubular dekk.

 

 

Velg riktige sykkeldekk

Hos os kan du finne et stort utvalg av sykkeldekk til BMXMTBracerbysykkelbarnesykler og mye mer. Du kan lese om de ulike dekkene på produktsidene. Vi selger mange forskjellige størrelser, og du kan også finne forskjellige slitemønster og nagler.

Trenger du råd og veiledning om et sykkeldekk, er vi alltid klare til å hjelpe deg. Du kan kontakte vår kundeservice så veileder vi deg til å finne de helt riktige sykkeldekk til din sykkel.