Sykkelslanger

Vi har et stort utvalg av forskjellige slanger for terrengsykler, landeveisykler, bysykler, barnesykler m.m. Vi har gjort det enkelt å finne riktig sykkelslange ved å dele de ulike typene sykkelslanger inn i kategorier, som kan ses nedenfor.
 

Vi har et bredt utvalg billige sykkelslanger av høy kvalitet og flere produkter fra noen av de sterkeste merkene i sykkelverdenen, bl.a. Continental og Schwalbe.

Les mer

FAQ

1
Hva er forskjellen mellom butyl og latex sykkelslanger?
Vanlige butylslanger er populære på grunn av holdbarheten, mens lateksslanger er lettere og har bedre kjøreegenskaper. Lateksslanger er imidlertid mindre holdbare enn butylslanger.
2
Er det viktig å velge riktig type sykkelslange?
3
Hvor viktig er lufttrykket i en sykkelslange?

Hva er sykkelslange?

I utgangspunktet kan en sykkelslange beskrives som en lang lukket gummiballong som sitter inne i dekket ditt. Sykkelslangens funksjon er å fungere som en luftpute mellom sykkelen og underlaget og hjelpe dekket til å fungere optimalt. Hvordan en sykkelslange best brukes avhenger av hvilken type sykkel den brukes på og under hvilke forhold.

I sykkelslanger er det to populære alternativer: vanlig butylslange og lateksslange. Vanlige butylslanger er veldig populære og brukes av mange syklister. De er kjent for å ha lang holdbarhet. På den annen side er lateksslanger også ganske populære, spesielt i ytelsesbruk, da de har bedre kjøreegenskaper. De er lettere enn butylslanger, som kan gi forbedret rullemotstand. Det skal imidlertid bemerkes at lateksslanger kan være litt mindre holdbare enn butylslanger.

Valget av en god tube kan faktisk være avgjørende for om du punkterer ofte eller nesten aldri. Det kan også påvirke sykkelens rullemotstand. Derfor er det viktig å velge en slange som passer dine behov og preferanser.
 

 

Lufttrykket i sykkelslanger

Lufttrykket i sykkelslanger spiller en avgjørende rolle i forhold til ytelsen til sykkelen og komforten for deg på sykkelen. Det påvirker kjøreegenskapene, veigrepet og rullemotstanden.
 

Våre anbefalinger i forbindelse med lufttrykk i sykkelslanger på ulike typer sykler:
 

 • Sykkelslangen på en racersykkel: På en racersykkel handler det i stor grad om effektiv kraftoverføring og mindre om godt grep. Derfor må du typisk ha et veldig høyt lufttrykk i sykkelslangen. Dette gir et luftkammer i sykkelrøret som ikke gir så mye etter og dermed ikke bruker de wattene som du tråkker.
   

 • Terreng-sykkelslangen: På terrengsykkel handler det i stor grad om å oppnå et så godt grep som mulig. Derfor ønsker man typisk å ha så lavt trykk i sykkelslangen som mulig, da dette gir sykkeldekket mulighet til å oppnå en større kontaktflate og dermed bedre kontakt med underlaget.
   

 • Sykkelslangen for bysykler: På bysykkel – eller vanlig hverdagssykkel – er det viktigste å oppnå god komfort med godt grep. Du bør derfor typisk gi sykkelslangen et trykk mellom det du ønsker å bruke på en racersykkel og på en MTB. Trykket er imidlertid alltid på siden av dekket, så det er enkelt å finne ut.
   

Det er veldig individuelt hvilket dekktrykk som er riktig dekktrykk. Det er mange meninger om hva riktig dekktrykk er. Det er derfor også litt opp til den enkelte hva som føles og fungerer best.

 

Sykkelslanger og ventiler

Når du velger en slange, vær oppmerksom på de tre forskjellige ventiltypene, inkludert dunlop, presta og autoventiler. Vårt utvalg inkluderer slanger med forskjellige ventiltyper, slik at du kan velge den som passer best til dine sykkeldekk og preferanser. I tillegg tilbyr vi slanger i forskjellige størrelser, slik at du kan finne den perfekte passformen til dine sykkeldekk.
 

De tre ventiltyper på sykkelslanger:
 

 • Autoventil: Som du vet fra biler, motorsykler, scootere etc.
   

 • Presta: Racingventil, som er mest brukt på terrengsykler, racersykler, bysykler med smale dekk m.m.
   

 • Dunlop ventil: Også kalt vanlig ventil. Dette er veldig vanlig på bysykler – spesielt klassiske bysykler som bestemorsykler og sykler med ballongdekk.
   

 

Ny sykkelslange?

Er det hull i slangen din og er du i tvil om du bør få en ny? Kanskje du kan lappe det selv? Med riktig utstyr er det faktisk ganske enkelt og raskt å lappe en sykkelslange. Se vårt utvalg av verktøy til dekk og slange her!

Vil du være på den sikre siden kan du selvfølgelig også kjøpe ny sykkelslange til superskarpe priser. Vår dyktige kundeservice står klar til å hjelpe deg dersom du er i tvil om hvilken slange du bør bruke.