Sykkelbriller

Et par gode sykkelbriller et et must-have for at du skal få en ultimate sykkelopplevelse!

Hos Bikable.no selger vi sykkelbriller, sportsbriller og linser fra mange forskjellige kjente produsenter. Du kan blant annet finne modeller fra Scicon, XLC, BBB, Oakley, Force og mange fler. Vi har sykkelbriller til alle - uansett om du er mosjonist eller profesjonell sykkelrytter. VI har også sykkelbriller som er designet spesielt for menn, kvinner, junior og barn. 

 

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Go to page
Produkter per side:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hvilke sykkelbriller er best?
Hvilke sykkelbriller som er best for deg er avhengig av hvilken stil og hvilket formål sykkelbrillene skal brukes til. Finn ut av hvilke sykkelbriller du skal kjøpe ved å lese mer om de forskjellige linsene og rammene på Bikable.no!
2
Hva er fotokromiske sykkelbriller?
3
Kan man få sportsbriller med styrke?

Derfor er sykkelbriller viktig

En god sykkeltur blir komplett med de riktige sykkelbrillene og det gir deg også en mye bedre tur. Sykkelbriller beskytter øynene dine mot skarp sol, snø, regn, vind og insekter. Sykkelbriller er en sportssolbrille og kan brukes når man sitter på sykkelen, men man kan også bruke de til andre idretter. 

Men hva skal du se etter når du skal velge en sykkelbrille? Det kan være vanskelig å bli klok på de forskjellige linsene og glasstypene. Derfor vil vi gi deg noen ideer og tips til hva du skal være oppmerksom på når du skal velge sykkelbriller. 
 

Sykkelbrillens linser

Oakley Sykkelbriller - Holbrook Matt Sort Prizm Sapphire PolarizedOakley sykkelbriller Jawbreaker Prizm Road NeonEn av de viktigste delene på brillen til sykling er selve linsen (eller glasset). Du kan få briller der linsen består av et stykke sammenhengende glass eller briller der glasset er delt opp. De har begge to forskjellige fordeler og ulemper, men i siste ende så er det opp til deg om du liker et eller to glass best. Linsene på sykkelbrillen kommer også i forskjellige farger, toner og nyanser. Derfor kan du på de fleste sykkelbriller skifte den nåværende linsen ut med andre typer linser. 

 

Utskiftbare linser

Du får ofte et eller flere par utskiftbare linser med når du kjøper et par briller til sykling. Det første settet med linser vil være standardlinsen. Denne linsen vil ofte være “smoked” og gir deg UV beskyttelse samt demping av sollyset/lysinnfallet. I noen tilfeller har standardlinsen også andre egenskaper, der de har utviklet et “Prizm Trail Lens” konsept, som gjør detaljer i skogbunnen skarpere. Andre sett med utskiftbare linser vil ofte ha et gult eller rødt skjær. Denne linsen vil lyse opp sykkelturen og er veldig fin å bruke når det er overskyet. Med disse linsene vil du raskere få øye på ujevnheter på turen. Det siste sett med linser vil være klare/gjennomsiktige. Disse linsene brukes når man kjører i mørket. 
Sykkelbriller - Oakley Jawbreaker Clear Linse

 

Oakley sykkelbriller - Jawbreaker Prizm Trail Linse

 

 

Fotokromiske linser

Scicon Sykkelbriller - Aeroshade Hvit/ Photocromic SilverSykler du ofte i skiftende vær kan det være en fordel å kjøpe sykkelbriller med fotokromiske linser. Fotokromiske linser skifter farge etter forholdene som man kjører i - og det er smart når man er i veldig skiftende vær. Fotokromiske glass er spesialdesignet til å endre seg avhengig av hvor mye UV lys som er rundt deg. Når glasset utsettes for sol, vil molekylene i belegningen reagere og de blir mørkere. Hvis du ikke vil utsettes for direkte sollys, vil glassene gradvis bli lysere igjen. Men vær oppmerksom på at linsene ikke endrer farge med en gang. 
 

Polariserte linser

Polariserte linser er med på å redusere gjenskinn. Med polariserte linser slipper du skarpt gjenskinn fra for eksempel biler, snø, vann og veien generelt. Sollys reiser seg i en vertikal bølgelengde. Når lyset treffer en bestemt overflate blir denne bølgelengden reflektert horisontalt, som vil si at lyser blir forsterket. Polariserte sykkellinser blokkerer det horisontale sollyset og reduserer det skarpe gjenskinnet. 

 

Sykkelbriller med styrke

Produsentene Tifosi, Demon, AGU og BBB lager også sportssolbriller med styrke. Sykkelbriller med styrke er egentlig bare sykkelbriller med lesefelt. Hvis du opplever at du har problemer med å lese skilter, kort eller sykkelcomputeren, så vi sykkelbriller med styrke kanskje være noe for deg. Hos Bikable.no har vi også et stort utvalg av mobilholdere som kan sitte på styret, armen eller et annet sted på sykkelen og dermed gjør det turen og teknikken bedre. 

 

Hvide Demon Tour Sykkelbriller - Hvit - +1,50
 

Sykkelbrillenes passform 

I tillegg til fargen på glasset skal du selvfølgelig også vurdere brillenes (og linsenes) form. Ettersom sykkelbrillen beskytter mot både sollys, insekter, vind, regn, snø og sludd kan det være en fordel å velge et par sykkelbriller som går så langt rundt hodet som mulig - uten å være i veien for synet ditt. 
 

Sykkelbrillenes ramme

Rammen på brillene har betydning for synet og komforten din. Det er viktig at du velger et par sykkelbriller som passer til ansiktet og hodeformen din. Sykkelbrillene må hverken sitte for løst eller stramt på hodet ditt. De skal sitte tett på ansiktet, men uten å irritere øyenvipper, kinn eller brynbenet. Noen briller kommer med nesebøyler og gummibeskyttelse på rammen som man kan skifte ut. På den måten kan du lettere tilpasse brillene dine til ansiktet ditt, samt sikre at de blir sittende. Husk alltid å ha brillene over stroppene (jf. sykkelsportens uskrevne regler).

Du kan få forskjellige rammer til sykkelbrillene dine: full ramme, half frame og frameless. Noen rammer kan sitte mer i synsfeltet enn andre. I tillegg kan du også vurdere vekten på de forskjellige rammene. Det er derfor viktig at du velger sykkelbriller som passer til ansiktet ditt og behovet ditt.