Sykkelhengere

Her finner du utvalget vårt av sykkelhengere og annet tilbehør, som kan være fordelaktig for dine spesifikke behov og bruk av sykkelhengeren. 

Sykkelhengere har mange forskjellige bruksmuligheter. Ofte brukes en henger til å transportere barn på sykkelen, det gjør det lett å få med barna rundt i hverdagen. I tillegg kan en sykkelhenger også brukes til å transportere større ting eller når man skal handle inn, som kan være vanskelig å balansere på sykkelen. Hvis man skal på en lengre sykkeltur kan en stor sykkelvogn også være en god investering til bikepacking. Det har også blitt veldig populært med en sykkelhenger til hunden eller andre kjæledyr. 

Vi selger noen av de beste sykkelhengerne fra sterke merker som Croozer og Burley. I tillegg har vi også sykkelhengere fra Topeak, som er mer målrettet til bikepacking, Winther er også en stor favoritt generelt - og selvfølgelig lager de også sykkelhengere.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Skal sykkelhengeren ha fjæring?
Det finnes mange forskjellige typer sykkelhengere. De har ikke alltid fjæring. Hvis sykkelhengeren skal frakte en tung last, som skal brukes til bikepacking eller om du skal kjøre på kupert terreng, vil det være en fordel å kjøpe en sykkelhenger med fjæring.
2
Hvor mange barn kan man ha i sykkelhengeren?
3
Er sykkelhengere vanntette?
4
Hvordan monteres en sykkelhenger på sykler?
5
Kan man få en sykkelhenger til kjæledyr?


Sykkeltilhengere

Sykkelhengere - Thule Chariot Cross 2 Sykkeltilhenger Majolica BlåNår du skal velge en god og funksjonell sykkeltilhenger, er det viktig at du velger en sykkelhenger som passer til nettopp deg og behovene dine. Vi har mange forskjellige modeller av sykkelhengere. 

Uansett om du skal kjøpe en henger til sykkelen til eller en stor sykkeltrailer for å transportere mer bagasje, så har vi helt sikkert en god sykkelhenger til deg i sortimentet vårt. 

Sykkelhengere kan være et godt alternativ for å ta bilen. Og hvis du ikke har en bil, men skal frakte større ting hjem fra butikken, så slipper du å ta offentlig transport med en sykkelhenger. Sykkelhengere kan på denne måten erstatte bilens bagasjerom - samtidig som at du kan ha en aktiv livsstil. Trenger du stor bagasjeplass kan du velge en av de større modellene med store hjul. 
 

Hvorfor sykkelhengere er en god idé

Det finnes mange gode sykkelhengere og man kan få de i mange forskjellige størrelser og former, og de har mange praktiske og smarte funksjoner. Enten om det er til den daglige transporten av barn eller til eventuell bagasje, så er det en smart og utrolig lett måte å komme seg fra A til B - og et godt alternativ til å ta bilen. 

Her er de mest vanlige bruksmulighetene ved sykkelhengere:
 

 • Transport av et eller to barn
   
 • Transport av hund eller annet kjæledyr
   
 • Bikepacking for lengre sykkelturer
   
 • Transport av dagligvarer
   
 • Løpeturer eller gåturer - noen sykkelvogner kan gjøres om til både barnevogn og baby jogger. 
   

Mulighetene er mange. Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan man kan bruke sykkeltraileren. Du kan virkelig transportere mange ting i en sykkeltrailer. Og den er også smart å bruke på løpeturen, der du enkelt kan løpe med en hånd på styret, og her kommer også noen sykkeltrailere med justerbart styre eller justerbart håndtak. 

 

Sykkelhenger til barn 

En sykkelhenger for barn er en god form for barnetransport. Det er smart på flere måter. Det gir også en fleksibilitet som du ikke får ved den ellers populære lastesykkelen. Du kan transportere barna dine til for eksempel barnehagen i sykkelhengeren, og så kan du demontere sykkeltraileren, låse den fast ved barnehagen og sykle videre UTEN å ha en sykkelvogn med på turen. På denne måten kan en annen også hente barna på en annen sykkel. Denne sykkelen skal bare utstyres med samme form for beslag. Den kan altså brukes til mer en bare en sykkel. 

Med en sykkelvogn til barn er det også mulig for barnet eller barna å sitte komfortabelt og alltid i tørt vær. Du kan nemlig kjøpe et regntrekk til traileren din, sånn at barna kan sitte i tørt vær på tross av regn og snø. Dette er ikke mulig på samme måte når barnet er med på en sykkelstol. En sykkelhenger gir også mulighet for å ha to barn med på sykkelen, fordi den har mye plass og man kan få den med to seter. 

De fleste sykkelhengere har også ekstra bagasjeplass bak plassene til barna, som gjør det enkelt å ha med barnas ting og eventuelle ting du handler inn. 

Hvor mye ekstra plass og hvor høy komfort det er, er avhengig av hvilken type sykkeltrailer du velger. Det må være opp til deg hvor god komfort det skal være, og om det for eksempel skal være et polstret sete til barnet ditt i sykkelhengeren. Sykkeltraileren skal også matche barnets vekt. 
 

Sykkelhengere til kjæledyr

En sykkeltrailer kan også brukes for å transportere kjæledyr som hunder eller katter. En sykkelhenger til kjæledyr har en fast bunn. Trekket er vanligvis laget med en eller annen form for fluenett, slik at kjæledyret ditt alltid får frisk luft og derfor ikke blir for varmt. Dette er også et mer sikkert alternativ til frontkurv på styret, som ikke er beregnet til kjæledyr. 
 

Sykkelhenger til bikepacking

Som sykkelturist eller typen som handler inn mye på sykkelen, vil en tilhenger være ideelt til formålet. Skal du ha en vogn til sykkelen din på sykkelferien, kan du få modeller som er flate og derfor har mindre vindmotstand. Til innkjøp og transport av gods vil en trailer med en firkantet boks bak være opplagt til sykkelen, fordi den gir mulighet for at du kan ha ekstra oppbevaringsplass i en romslig vogn. 
Sykkelhengere - Sykkelhengere - Topeak Trailer Journey Alu med veske

 

 

 

 

 

 

Beslag for montering av sykkelhengere

Før du kjøper din nye sykkelhenger er det viktig at du sjekker om hengeren kan monteres på din egen sykkel. Det finnes forskjellige beslag til sykkelhengere. Vanligvis betyr dette at du må ha en koblingsbrakett eller en adapter montert på sykkelen. Når du har det er det enkelt å lage en kobling mellom sykkelhengeren og selve sykkelen. 
 

Sykkelhengere og sikkerhet

Barns sikkerhet skal alltid komme først. Selv om det er mulig å spenne fast barnet eller barna i sykkeltraileren, så er det fortsatt viktig at passasjereren har på hjelm. Selv om du stort sett ønsker en relativt rolig tur når du har mindre barn i sykkelhengeren bak, vil du noen ganger også ha en raskere tur. Derfor er det fortsatt viktig at de små barna har på sykkelhjelm, fordi det enkelt kan oppstå en situasjon med en plutselig bremsing. Du kan også lett risikere at sykkelhengeren glir hvis den er glatt eller du kommer skjevt opp over en kant. 

Vi har et stort utvalg av gode sykkelhjelmer til barn. Du kan se dem her!

I tillegg er det viktig at du tenker på om sykkeltraileren skal ha fjæring og være en mer robust modell. Hvis du for eksempel skal ut å kjøre i kupert terreng, kan det være fint med en god fjæring. 

Reflekser er også en veldig god ide, slik at hele hengeren kan bli sett i trafikken. De fleste sykkelhengere kommer med gule reflekser. Ellers er det også mulig å kjøpe flere reflekser til traileren. Se utvalget vårt her!

Det er også viktig å sette lys på sykkeltraileren. Du har jo lys foran på sykkelen, men på sykkelhengeren skal du huske å ha et rødt lys bak. Det er flere varianter som kan brukes til dette formålet. Se vårt store utvalg av baklys her!
 

Få hjelp med å velge en funksjonell sykkelhenger

Hos Bikable har du alltid mulighet for å få råd og veiledning rundt kjøp av en ny sykkel, kjøp av sykkeltilbehør - og selvfølgelig også angående kjøp av sykkelhengere. 

Er du for eksempel i tvil om hvilken sykkelhenger som vil passe best til deg og behovene dine, så kan du alltid kontakte vår kundeservice, som vil hjelpe deg i den riktige retningen.