TOUR SALE! Spar opp til 50% her

Bremseklosser til sykkelen din

Hos Bikable.no har vi et stort utvalg av reservedeler til din sykkel. Her kan du finne nye bremseklosser til racerMTB eller bysykkel. Vi har bremseklosser fra blant annet disse populære merkene: ShimanoSRAMJagwireForce, Swissstop og mange flere.

Vi har delt inn kategorien bremseklosser i tre underkategorier, avhengig av om det er bremseklosser for felgbremser, om det er bremseklosser for skivebremser eller om det er bremseklosser for v-bremser (MTB).

 

Les mer

FAQ

1
Hvor ofte bør du kjøpe nye bremseklosser til sykkelen din?
Når bremsene på sykkelen din ikke lenger har optimal effekt, er det på tide å undersøke om det er på tide å kjøpe nye bremseklosser. Det kan også tenkes at de rett og slett bare trenger en grundig rengjøring.
2
Hvilke forskjellige bremseklosser finnes?


Bremseklosser til felgbremser og skivebremser

Bremsekloss sykkel  - Bremseklosser Disk Deore hydrauliskHvis racersykkelen eller MTB-sykkelen bremser dårlig, kan det være på tide å bytte ut bremseklossene med nye.

Mange racersykler bremser fortsatt med de tradisjonelle felgbremsene, hvor vaieren fra bremsespaken trekker bremsen sammen og bremseklossene dermed bremser ned. Men over tid har det blitt mer og mer populært å bruke skivebremser til racersykkelen din. Her bremser du direkte på skiven. Dette gjør bremsingen på sykkelen mer effektiv. Bremseytelsen er derfor bedre med skivebremser. Det kan imidlertid også føles voldsomt, da skivebremser kan bremse så effektivt at sykkelhjulet kan gli ut til siden. Bremselengden med felger er forskjellig, men fortsatt veldig bra. Det er fordeler og ulemper med begge typer bremseklosser.

Bremsekloss sykkel - Shimano bremseklosser til bla. Dura-Ace, Ultegra og 105 

 

Hvordan du finner de riktige bremseklossene

Når du skal kjøpe dine nye bremseklosser, kan du bruke vår filtreringsfunksjon for å velge hvilken type bremseklosser du ønsker. For felgbremser kan du for eksempel velge mellom "løs gummi" og "med bremsehus/bremsesko". Med skivebremser kan du velge hvilken type belegg du ønsker. Enten det skal være de organiske Resin bremseklossene eller rettere sagt de Sintered bremseklossene som er laget av metall/karbon.
 

 

 

Når skal jeg skifte bremseklossene?

Det kan være vanskelig å vite når eller hvor ofte du bør bytte ut slitte bremseklosser. Det kommer an på hvor mye du sykler og hvilken vei du sykler. Det er imidlertid alltid viktig å bytte ut bremseklossene hvis sykkelen bremser dårlig, da de er med på å ivareta din sikkerhet i trafikken. Hvis bremseklossene er for slitte, gir dette betydelig dårligere bremsing. Det kan bety at du ikke kan bremse skikkelig hvis det en dag er nødvendig å bremse hardt.

Du vil derfor få en bedre bremseeffekt dersom klossene er av høy kvalitet og er oppdaterte. I tillegg til å bytte ut bremseklosser, kan det også være en god investering å kjøpe helt nye bremser dersom effekten skal være på topp. Du kan se vårt utvalg av bremser her!
 

Vedlikehold av bremseklosser

Bremsekloss sykkel - Muc-Off Disc Brake Cleaner 750 mlFor at du skal få mest mulig ut av bremseklossene er det selvfølgelig viktig at både klosser og bremseflater er rene og fri for fett og smuss. Til dette er bremserens perfekt! Du kan også kjøpe en lang rekke forskjellige produkter som er gode for rengjøring og vedlikehold av bremseklossen. Du finner det helt riktige her!

Er du i tvil om hvilken bremsekloss som er riktig bremsekloss til din sykkel, er det bare å kontakte oss. Vår kundeservice er alltid klar til å hjelpe deg!