Sykkelvask og rengjøring

På denne siden finner du alt du trenger til sykkelrengjøring og sykkelvedlikehold. Det er mange forskjellige deler på sykkelen din som krever rengjøring, vask og smøring fra tid til annen. Ønsker du i tillegg at sykkeldelene skal vare lenge, finnes det spesielle rengjøringsmidler for en enkel, rask rens og vask av sykler. Vi har vedlikeholdssprayer og rengjøringsartikler som passer spesielt til de ulike sykkeldelene på sykkelen. Ved å bruke disse tar du godt vare på sykkelen din og gir den lengre levetid.

Uavhengig av dine behov av sykkelvask, rengjøring og vedlikehold, har vi det rette produktet for deg. Utforsk blant annet vårt utvalg av produkter som spray til vedlikehold, rengjøringssett til rens og vannslanger. Vi fører populære og anerkjente merker som f.eks Muc-Off og Finish Line.

Når du kjøper produkter beregnet til rengjøring og vedlikehold av sykler, trenger du ikke bekymre deg for om det kan skade sykkelen. Det finnes produkter og varer for alle bevegelige deler og materialtyper, som karbon, plast og stål.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

Fordeler med sykkelvask

Det er flere fordeler ved at du vasker og vedlikeholder sykkelen din løpende.
 

Muc-Off sykkelvaskHer er en liste over fordelene med sykkelvask:
 

 • Vedlikeholder sykkelens utseende: Når du vasker sykkelen regelmessig, fjerner du skitt, støv og gjørme som ellers samler seg på ramme, hjul og komponenter. På denne måten bevarer du sykkelens originale utseende og forlenger levetiden.
   

 • Forhindrer korrosjon: Når sykkelen din utsettes for fuktighet, svette og veisalt, kan det til slutt føre til korrosjon av metalloverflater. Hvis du vasker, tørker og smører sykkelen regelmessig, kan du fjerne disse potensielt skadelige stoffene og gjør sykkelens metalldeler ekstra beskyttet.
   

 • Forbedrer ytelsen: En ren sykkel gir vanligvis bedre ytelse enn en skitten sykkel. Når du vasker sykkelen, kan du enkelt fjerne olje- og smøremiddelrester samt skitt og møkk som kan påvirke bevegelige deler som kjede, girskifter og bremser. Det kan derfor forbedre sykkelens ytelse og sørge for jevnere girskift og bedre bremsekraft dersom du husker å rengjøre disse. Men du må også huske å smøre sykkeldelene i etterkant.
   

 • Oppdager og forebygger skader: Når du vasker sykkelen din grundig, får du mulighet til å inspisere den nøye. Du kan oppdage eventuelle skader, som f.eks sprekker i rammen, slitte dekk eller skadede komponenter. Ved å oppdage disse problemene i tide, kan du ta nødvendige forholdsregler og unngå store skader eller funksjonsfeil på sykkelen.
   

 • Forbedrer sikkerheten: En godt vedlikeholdt sykkel er ofte mer pålitelig og tryggere å sykle, enn en møkkete sykkel. Ved å vaske sykkelen og sørge for at alle deler er i god stand, kan du redusere risikoen for mekaniske problemer eller funksjonsfeil under sykkelturene.

   

Gode råd til sykkelvasken

Når du skal vaske og vedlikeholde den møkkete sykkelen din, er det flere gode triks som vil være greit for deg å vite når du skal i gang med å gjøre en grundig rengjøring av sykkelen.
 

Sprayflaske med rens til sykkelvask fra Finish LineHer er en liste over gode råd til sykkelvasken:
 

 • For det første er hele rengjøringsprosessen mye enklere å gjøre under de rette arbeidsforholdene. Vi anbefaler derfor at du bruker et arbeidsstativ. Se vårt utvalg av arbeidsstativer!
   

 • Bruk en myk børste eller svamp for å fjerne det verste smuss og støv fra hele sykkelen på en enkel og rask måte. Unngå å bruke stive børster da de kan skrape opp lakken. Se vårt utvalg av børster her!
   

 • Skyll sykkelen grundig og start med å vaske sykkelens ramme og gaffel med et spesialisert sykkelvaskemiddel. Bruk en svamp eller myk klut til å tørke av overflaten og fjerne eventuelle flekker.
   

 • Vær forsiktig med elektroniske komponenter som girsystemer og bremser når du skal vaske sykkelen. Bruk kun vann for å skylle dem av og unngå å spraye direkte på dem. Om nødvendig, bruk en myk klut til å tørke dem forsiktig av. For å rengjøre kjedet kan du bruke kjederens. Se vårt utvalg av kjederens her!
   

 • Fjern hjulene og vask dem separat. Rengjør felgene og eikene på hjulet med en klut eller børste og bruk en mild såpevann for å fjerne smuss. Skyll grundig og tørk med en ren klut.
   

 • Husk å rengjøre hele kjedet og tannhjulene. Bruk en børste for å fjerne smuss og oljerester fra kjedet, tannhjulet og bakgiret. Påfør et egnet avkalkingsprodukt for å fjerne eventuell rust. Skyll grundig og tørk med en klut.
   

 • Sjekk dekkene for skarpe gjenstander, som f.eks knust glass eller stein. Fjern disse forsiktig da de kan forårsake punkteringer.
   

 • Etter vask, tørk av sykkelen med en ren klut for å fjerne overflødig vann og forhindre rust.
   

 • Smør bevegelige deler som kjede, gir og bremser etter vask. Bruk et egnet sykkelsmøremiddel for å forhindre korrosjon og sikre jevn bevegelse. Du kan bruke kjedeolje til kjedet. Se vårt utvalg av kjedeolje her!
   

 • Etter rengjøring og smøring kan det være lurt å justere gir og bremser for å sikre optimal ytelse.
   

  Husk alltid å følge produsentens anbefalinger og sikkerhetsinstruksjoner når du vasker sykkelen. Samtidig må du også huske å smøre sykkeldelene etter rengjøring. Ha det gøy med rengjøringen!