Kjedeolje og voks

Her finner du kjedeolje og voks til sykkelkjedet ditt. Når du har rengjort sykkelkjedet ditt, er det en god idé å påføre enten olje eller voks. Et smurt kjede - enten du velger olje eller et voksbasert smøremiddel - gir bedre prestasjon og mindre støy. Olje eller voks bidrar også til å forlenge levetiden til sykkelkjedet.
 

Vi tilbyr mange gode kjedeoljer og voksprodukter. Det er mange sterke merker tilgjengelige her, inkludert Squirt Lube, X-Sauce, Muc-Off, Finish Line, Smoove og Silca.

 

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hva er formålet med å bruke olje eller voks på sykkelkjeden?
Både olje og voks bidrar til å smøre og beskytte sykkelkjedet mot slitasje og korrosjon, da voks og olje reduserer friksjonen mellom kjedeledene og forlenger kjedets levetid, samtidig som de forbedrer sykkelens ytelse.
2
Hvor ofte bør jeg smøre sykkelkjeden min med olje eller voks?

Olje og voks for vedlikehold av sykkelkjedet ditt


Kjedesmøremiddel fra SquirtNår det kommer til vedlikehold av sykkelkjedet ditt, har du flere valgmuligheter, inkludert sykkelkjedeolje, kjedevoks, voksbasert smøring, hot wax og andre smøremidler. Disse produktene spiller en avgjørende rolle i å holde sykkelkjedet i optimal stand og minimere slitasje.


Kjedevoks har oppnådd stor popularitet, spesielt flytende voks, som krever litt tid å tørke før du tar sykkelen ut på veien. Voks absorberer mindre skitt under tørre værforhold, og holder dermed kjedet renere lenger.


Uansett om du velger olje eller voksbasert smøring, er det avgjørende å sikre at kjedet er godt vedlikeholdt og rent. Dette sikrer en jevn sykkeltur med mindre støy. Før smøring er det viktig at du grundig rengjør kjedet for gammel olje, samt sand og skitt som kan henge fast.


Etter smøring er det en god idé å sørge for at produktet får tid til å trenge inn i kjedeleddene før du bruker sykkelen. Dette vil sikre best mulig effektivitet. Så enten du bruker kjedeolje eller kjedevoks, er regelmessig vedlikehold nøkkelen til en optimal sykkeltur.
 

Forskjellige slags kjedeolje til sykkelkjedet


Våt kjedeolje fra Finish LineDet finnes ulike varianter av kjedeolje som passer til forskjellige værforhold og sykkeltyper. Disse inkluderer tørr olje, våt olje og allværs kjedeolje:
 

 • Tørr kjedeolje er ideell for sommerbruk, da den danner en tørr film på kjedet som motvirker opphopning av skitt.
   

 • Våt kjedeolje er best egnet for regnvær, da den ikke kan skylles av.
   

 • Allværskjedeolje er et kompromiss mellom de to og fungerer i ulike værforhold.

   

Forskjellen mellom kjedevoks og kjedeolje


Kjedevoks og kjedeolje er to forskjellige produkter som begge brukes til smøring av sykkelkjeder. Begge produktene har til hensikt å redusere friksjonen mellom kjedeleddene, noe som forlenger levetiden til kjedet og forbedrer sykkelens ytelse.
 

Her er noen forskjeller mellom kjedevoks og kjedeolje:
 

 • Sammensetning
   

  Kjedevoks: Kjedevoks er en voksaktig forbindelse som påføres kjeden i fast form. Når den påføres, smelter den ved kontakt med kjeden og trenger inn i kjedeleddene.


  Kjedeolje: Kjedeolje er et flytende smøremiddel som kan sprayes direkte på kjeden. Den er vanligvis mer flytende og lettere å påføre jevnt.
   

 • Holdbarhet


  Kjedevoks: Kjedevoks har en tendens til å bli lenger på kjeden og tiltrekker mindre skitt og støv. Dette kan føre til en renere kjede og til slutt mindre slitasje.


  Kjedeolje: Kjedeolje har en tendens til å tiltrekke mer skitt og støv, da den er mer flytende. Det kan kreve hyppigere rengjøring og smøring.
   

 • Påføring


  Kjedevoks: Vanligvis bør kjedevoks påføres på en ren og tørr kjede. Det tar litt mer tid å påføre og la det smelte inn i kjeden.


  Kjedeolje: Kjedeolje kan påføres på en ren eller lett fuktig kjede. Det er raskere å påføre, siden det er i flytende form.
   

 • Værforhold


  Kjedevoks: Kjedevoks fungerer godt i tørt vær og kan beskytte kjeden mot støv og skitt.


  Kjedeolje: Kjedeolje er vanligvis mer egnet for våte eller fuktige forhold, da den er mer motstandsdyktig mot vann.