Sykkeleiker | Kjøp eiker og nipler til sykkelhjulet ditt her!

Her kan du kjøpe løse eiker og nipler til sykkelhjulet ditt - enten det er for vedlikehold, reparasjon eller for å bygge ditt eget hjul. Eiker og nipler er viktige komponenter i et sykkelhjul, da de samarbeider for å skape en stabil, holdbar og sirkulær struktur. De spiller en avgjørende rolle i å opprettholde hjulets form og styrke. Samtidig sørger de også for at belastningen fra syklisten og terrenget fordeles jevnt over hele sykkelhjulet.
 

Vi tilbyr flere forskjellige populære merker med eiker og nipler for sykler, inkludert DT Swiss, Force og Alpina.
 

Finn ut av hvilken lengde på eiker du trenger, og finn nye eiker og nipler til sykkelen din nedenfor.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hva er formålet med eiker og nipler på en sykkel?
Eiker og nippler er avgjørende komponenter på et sykkelhjul. Eikene er de tynne stengene som strekker seg fra navet til felgen og støtter felgen, mens niplene er skruer som holder eikene fast på felgen. Sammen skaper de en struktur og styrke til hjulet som gir stabilitet.
2
Hvilket materiale er eiker og nipler laget av?

Eiker og nipler til sykkelen


Eiker og nipler er essensielle komponenter i et sykkelhjul. Her er en kort forklaring:
 

 • Sorte eiker til sykkelhjulEiker: Eiker er tynne metallstenger laget vanligvis av materialer som rustfritt stål eller aluminium. De strekker seg fra senteret av hjulnavet til den ytre kanten av felgen i et radialt mønster. Eiker fungerer som en struktur som holder felgen på plass. Sykkelhjul har vanligvis mellom 24 og 36 eiker, avhengig av hjulets størrelse, formål og konstruksjon.
   

 • Nipler til sykkelhjulNipler: Nipler er små metallkomponenter vanligvis laget av stål eller aluminium. Nipler skrus på eikene på den indre kanten av felgen. Hver eike er koblet til felgen via en nipel, som fungerer som en slags justeringsmekanisme. Niplene er vanligvis sekskantede eller firkantede. Du kan stramme eller løsne eikene ved å justere niplene, noe som tillater justering av spenningen i hjulet.


   

Eiker og niplers funksjon
 

Eikene skal opprettholde hjulets struktur og form. De forhindrer felgen i å bøye seg eller deformere når den utsettes for belastning under kjøring, slik at hjulet forblir sirkulært og er i stand til å rotere jevnt.
 

Med niplene har du muligheten til å justere spenningen på eikene. Ved å stramme eller løsne niplene kan du endre spenningen på hver enkelt eike. Dette er viktig å justere hjulet slik at det er rett og roterer uten vridning. Riktig spenning er også viktig for å forhindre at eikene løsner seg under bruk.
 

Eiker og nipler samarbeider dermed for å opprettholde et sterkt og stabilt hjul som tåler belastningene det utsettes for under kjøring.
 


Hvilke eiker skal du kjøpe?


Eiker til sykkel fra DT SwissNår du skal ha nye eiker, er det viktig å kjenne lengden på dine eksisterende eiker. Du bør derfor måle dem før du bestiller nye. Hvis du ønsker å gjøre det enkelt for deg selv, kan du måle dine eiker med en eikermåler.


I tillegg er det også viktig å måle tykkelsen på eikene. Tykkelsen kan også måles med en eikemåler.

Se guide her: Sånn finner du riktig nippelnøkkel.


I tillegg finnes det to forskjellige typer ender på eiker. Den bøyde, som er den mest vanlige, og den med rette ender, også kalt "Straight pull".


Før du bestiller, bør du derfor ha kontroll på følgende:
 

 • Lengden på din sykkels eiker

 • Tykkelsen på din sykkels eiker

 • Hvilken type ende du har på din sykkels eiker

   

Etter montering av eiker og nipler


Når de nye eikene og niplene er montert, må hjul rettes opp og strammes. Og da er det godt å ha riktig verktøy for hånden. For retting av hjul trenger du en nipelnøkkel. I tillegg til nipelnøkkelen er det også til stor hjelp å ha hjuloppretterverktøy, slik at du hele tiden kan sjekke om hjulet blir mer rett og finjustert. Skal det være helt perfekt, så er eikespenningsmåler en god investering, da den bidrar til å sikre et godt resultat.
 

Du kan se alt verktøy til sykkelhjul og eiker her!