Kjøp et nytt kjede til sykkelen din

er finner du vårt komplette utvalg av alle typer sykkelkjeder til din sykkel. Enten du er på utkikk etter et sykkelkjede for innvendige gir, et sykkelkjede for utvendige gir, koblingsledd til sykkelkjedet eller kanskje et nytt sykkelkjede for BMX, vil du kunne finne det i kategoriene her. Vi har sykkelkjeder for landevei, gravel, terreng og bmx.

Vi fører alle de kjente merkene som lager sykkelkjeder av høyeste kvalitet, men har likevel noe til enhver pris. Vi fører populære merker som f.eks SRAMShimanoKMCCampagnoloSunrace, Lynx og mer.

Les mer

FAQ

1
Hvilket sykkelkjede bør jeg kjøpe?
For å velge riktig sykkelkjede, må du først vurdere typen drivverk på sykkelen din, enten det er utvendige eller innvendige gir. Deretter må du sjekke produsentens spesifikasjoner for å finne ut kompatibiliteten til kjeden med ditt spesifikke drivverkssystem og antall gir på kassetten. Ofte kan du sjekke sykkelens manual for å være sikker på å velge riktig kjede for din sykkel. Det finnes også spesielle sykkelkjeder for BMX. Hvis du er usikker, så anbefaler vi at du kontakter vår kundeservice.
2
Når bør du bytte kjede på sykkelen?
3
Hvordan vedlikeholder jeg best sykkelkjedet mitt?
4
Hva er fordelene med å bruke rustfrie sykkelkjeder?

Stort utvalg av forskjellige sykkelkjeder


Valg av riktig sykkelkjede er avgjørende for optimal ytelse og lang levetid for sykkelen din. Det er et bredt spekter av sykkelkjeder tilgjengelig på markedet, hver med forskjellige egenskaper og fordeler. Det er en stor fordel å kjøpe et godt og slitesterkt kjede til sykkelen din, da sykkelkjedet da også varer lenger. Noen kjeder er laget av spesielle materialer som rustfritt stål eller titan for å forbedre holdbarheten og motstå rust og korrosjon bedre under tøffe forhold. Disse materialene kan være spesielt gunstige for syklister som pendler regelmessig eller som sykler i vått eller fuktig vær.
 

I tillegg til materiale, kan design og konstruksjon av sykkelkjeder variere. Med tiden har det blitt populært å kjøpe et sykkelkjede i en dyrere prisklasse, for eksempel sykkelkjeder med hule pinner, som ikke bare bidrar til å redusere vekten, men også kan forbedre skiftytelsen og drivverkets effektivitet. Å velge riktig farge på sykkelkjeden kan også være en estetisk vurdering for mange syklister, da det gir muligheten til å matche kjedens farge med sykkelens design og farger. Det kan være en sykkelkjede i svart, sølv, gull eller kanskje oljeflak.
 

Sykkelkjeder til utvendige eller innvendige gir


Det første du må avklare er om du bruker interne eller eksterne gir. Det er forskjell på hvilket kjede du skal bruke. Det er forskjell på både design og tykkelse når vi ser på de to slags gir.
 

Hvis du har utvendige gir, teller du antall tannhjul du har på kassetten. Dette antall er det som vanligvis vil bli referert til som hastighet. Da kan du enkelt velge riktig sykkelkjede med vår filterfunksjon. Du må også finne ut hvilket girsystem du har på sykkelen. Systemene kan for eksempel kalles SRAMShimanoCampagnolo eller Sunrace.
 

Interne girsystemer har også unike krav til kjedetykkelse og design. Å forstå disse forskjellene og velge riktig kjede er avgjørende for å sikre optimal ytelse og lang levetid for sykkelen din.
 

Når skal du skifte sykkelkjede?


Når det gjelder å skifte sykkelkjeden, er det viktig å være oppmerksom på tegn på slitasje eller skade. Et slitent eller skadet kjede kan føre til dårlig ytelse, dårlig skifting og til og med skade på andre drivverkskomponenter. Du trenger et nytt kjede hvis kjedet ditt er utslitt, gjennomrustet eller kanskje til og med ødelagt. Vi har billige sykkelkjeder for alle typer sykler, så du kan alltid finne et nytt når du trenger det. Er du i tvil om kjedet ditt er slitt? Ved å bruke en kjedeslitasjemåler kan du enkelt overvåke slitasjen på kjedet ditt og bestemme når det er på tide å erstatte det. Å bytte kjede regelmessig som en del av vedlikeholdsrutinen din kan bidra til å forlenge levetiden til drivverket og sikre jevn og pålitelig ytelse under sykling. Så vurder å skaffe deg en kjedeslitasjemåler, som gjør det enkelt for deg å vurdere om en kjede synger på siste vers.
 

 

Hvordan vedlikeholder jeg best sykkelkjedet mitt?


For å sikre optimal ytelse og lang levetid for sykkelkjedet ditt, er regelmessig vedlikehold avgjørende. Start med å holde kjeden ren og fri for smuss og skitt ved å regelmessig rengjøre den med en mild avfettingsmiddel og en børste. Etter rengjøring, sørg for å tørke kjeden grundig før du påfører et høykvalitets smøremiddel jevnt på alle leddene. La smøremiddelet trenge inn i kjeden i noen minutter før du tørker av overflødig smøring med en ren klut. Gjenta denne prosessen regelmessig, spesielt etter våte eller skitne sykkelturer, for å opprettholde smidighet, redusere slitasje og forhindre rust og korrosjon på sykkelkjedet. Ved å følge disse enkle trinnene for vedlikehold, kan du forlenge levetiden til kjeden og opprettholde jevn og pålitelig ytelse under sykling.
 

Hvis du har spørsmål eller trenger veiledning når du velger et nytt sykkelkjede, ikke nøl med å kontakte oss. Vårt team av sykkeleksperter er her for å hjelpe deg med å finne det perfekte kjedet som passer dine behov og budsjett. Vi tilbyr også prismatch, så hvis du finner et av våre produkter til en lavere pris hos en annen norsk forhandler, matcher vi gjerne prisen for deg. Finn kundeservice og kontakt oss her.