Barnesete for sykkel

En sykkelstol er en smart måte for deg å ha med barnet ditt på sykkelen. Det er både en enkel og hyggelig måte å komme seg rundt på - uansett om det skal være helt praktisk i hverdagen eller om du skal ha minstemann med på en sykkeltur i helgen. 

Det finnes flest barneseter til sykkelen som monteres bak på sykkelen på bagasjebrettet eller på bakrammen på sykkelen. Men det finnes også sykkelstoler som kan monteres foran på sykkelen - altså mellom styret på sykkelen og sete. 

Alle modellene i sortimentet vårt er sikkerhetsgodkjente barneseter. VI har mange kjente merker som Yepp, Qibbel, og Hamax. Videre kan du også finne og kjøpe et nytt barnesetet på siden vår, og vi har også alt tilbehøret og utstyret til de forskjellige barnestoler. 

Trykk på linken under hvis du vil vite mer om blant annet montering av sykkelstoler, sikkerhet, lovgivning og hvilken sykkelstol som er best i test. 

 

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvilken sykkelstol er best?
Det finnes veldig mange gode og sikre sykkelstoler. Vi har skrevet litt om de forskjellige typene på nettbutikken vår. Gå inn på den og les mer om hvilken sykkelstol, som er den beste til nettopp deg og barnet ditt.
2
I hvilken alder kan barn sitte i en sykkelstol?
3
Kan en sykkelstol settes på en el-sykkel?
4
Finnes det regntrekk til sykkelstolen?


Sykkelstoler og barneseter til sykkelen

Kjært barn har mange navn. Noen kaller det en sykkelstol andre kaller det et barnesete eller for en barnestol. Uansett navnet så har de alle sammen den samme funksjonen, som er at man kan ha barnet med på sykkelen enten foran eller bak på sykkelen - og i en eller annen form for sete eller stol. 

Sykkelstolen er veldig smart og praktisk i en hverdag med barn, der du noen ganger eller kanskje daglig skal ut med sykkelen og ikke med bilen. Du kan levere barnet i barnehagen og sykle videre derifra og på jobb. Sykkelstolen kan til og med demonteres, slik at du kan sykle videre uten at barnesetet sitter bak på sykkelen hvis man ønsker det. 
 

Fordelene med en sykkelstol

Barnesete for sykkel - Hamax Zenith svart bagasjebrettmonteringDet finnes en del fordeler med å velge en sykkelstol som transportmiddel for å frakte barnet ditt rundt når dere skal til og fra barnehagen eller ut på tur. Her er noen av fordelene:
 

 • Det er hyggelig med sykkelstolen - uansett om den er frontmontert eller bakmontert. Mange gode snakker oppstår på en sykkeltur sammen i den friske luften. 
   
 • Familien kan ta på sykkeltur. De store barna kan sykle sev, og den minste i flokken kan sitte i sykkelstolen bak eller foran på mors eller fars sykkel. 
   
 • Sykkelstolen kan enkelt tas av og monteres på andre sykler. 
   
 • Det er godt for miljøet og for din egen fysiske helse å ta sykkelen i stedet for bil. 
   
 • Sykkelstolen holder i mange år- og kan derfor også brukes til en eventuell lillebror eller lillesøster. 
   

Plassering og montering av sykkelstolen

Som vi nevnte tidligere så kan de forskjellige sykkelstolene både monteres på sykkelens bagasjebrett og bak på sykkelens ramme, men du har også mulighet til å montere sykkelstolen foran, slik at den sitter rett bak styret. Begge delene er smart - på hver sin måte: 
 

Sykkelstol montert bak på sykkelen

Barnesete for sykkel - Thule Yepp Nexxt 2 Maxi MidnattssvartMange sykkelstoler monteres bak på sykkelen. Her finnes det forskjellige muligheter for montering. Ser vi for eksempel på Yepp maxi sykkelstolen, så har denne sykkelstolen flere forskjellige muligheter for montering. Du har nemlig mulighet for at stolen skal monteres direkte på sykkelens bagasjebrett. Du kan også velge å montere en Thule Yepp Maxi Easyfit Adapter på toppen av bagasjebrettet, der sykkelstolen så monteres på selve adapteren. Videre kan du også få en Yepp maxi sykkelstol, som enten monteres direkte på sykkelens bakramme - eller du kan montere en slags base eller beslag på sykkelens bakramme, der sykkelstolen kan klikkes på og av. På den måten kan du enkelt skifte sykkelstolen frem og tilbake mellom to sykler, hvis begge syklene installerer denne type beslag. Det kan være smart i en hverdag der mor og far skiftes med å ta med barna på sykkelen. 

De fleste av sykkelstolene som monteres bak på sykkelen passer til barn fra 9 måneder og opp til cirka seks år - eller til maks 22 kg. 

Du skal alltid være oppmerksom på å sjekke om bagasjebrettet på sykkelen din kan bære minst 25 kg, som det anbefales for sykkelstoler bak på sykkelen. 
 

 

Sykkelstol montert foran på sykkelen

Barnesete for sykkel - Yepp Mini Barnesete BlåVelger du å ha sykkelstolen montert foran blir barnestolen satt fast enten i overrøret eller på styrepinnen på sykkelen. Det finnes også flere forskjellige muligheter.

Urban Iki by OGK har for eksempel laget en barnestol som kommer med et Click-&-Go monteringssystem. Det betyr at du med denne type sykkelstol, enkelt kan sette sykkelstolen fast på sykkelen - og enkelt kan demontere den igjen. Dette er en fordel når det er en frontmontert sykkelstol. 

Yepp lager en mini barnestol, som frontmonteres. Denne type sykkelstol monteres enkelt på sykkelens styrepinne. Når sykkelstolen er til frontmontering følger det med et håndtak som barnet kan holde i og støtte seg ved, når barnet sitter foran på sykkelen. 

De fleste av de sykkelstolene som er til frontmontering på sykkelen passer til barn fra måneder og opp til cirka tre år - eller maks 15 kg. 
 

Sykkelstoler og sikkerhet

Sykkelstoler har mange justeringsmuligheter. Det er viktig at sykkelstolen er innstillet slik at den passer til nettopp det barnet som skal bruke den. 
 

Fotstøtter, fotstropper og sele

Barnesete for sykkel - De fleste barnestoler har justerbare fotstøtter, som sikrer at barnet sitter godt med bena - og at fotstøtten passer nøyaktig til det enkelte barns benlengde. På disse fotstøtter er det ofte fotstropper som man kan bruke for å spenne fast barnas føtter til fotsøtten eller i det minste sørge for at føttene blir på fotstøttene, slik at de ikke beveger seg og kommer inn i hjulet. Det er altså viktig at sykkelstolen passer til barnet. Det er også viktig at selene justeres og spennes riktig. 
 

Sittekomfort

En god sittekomfort for barnet er viktig når du vil transportere barnet til og fra barnehagen. Derfor skal en ny sykkelstol alltid tilpasses til barnet ditt. Dette er ikke bare for sittekomforten, men også for sikkerhetens skyld. En bra sykkelstol er først og fremst en sikker sykkelstol. 
 

Sykkelhjelm

Når sykkelstolen er tilpasset barnet ditt og sikkerheten er helt på topp, så er det viktig at barnet ditt har den helt riktige og sikre sykkelhjelmen, så du også kan passe godt på barnets hode hvis uhellet skulle være ute. Ta en titt på utvalget vårt av sykkelhjelmer for barn - og få kjøpt en god og sikker sykkelhjelm til barnet ditt sine sykkelturer i sykkelstolen. Barnets sykkelhjelm er sammen med innstillingene av sykkelstolen avgjørende for sikkerheten. 
 

Vindskjerm

Barnesete for sykkel - Yepp vindskjerm til miniDet finnes også vindskjermer til noen frontmonterte barnestoler. Det kan være en god investering for noen barn, slik at det ikke føles ubehagelig for barnet å sitte foran på sykkelen og få vinden i hode og på kroppen. 
 

Sykkelstoler - best i test

Når du gjerne vil finne en godkjent sykkelstol som gjerne må være blant de beste sykkelstolene på markedet kan det noen ganger hjelpe å se på en forbrukertest når du skal bli klokere på ting som maksimal komfort på stolens rygglene, viktigheten av myke skulderputer - og hva et mykt og støtdempende sete er. 

Det finnes mange sikre sykkelstoler til alle sykler. Du skal dermed velge den av de sikreste sykkelstolene som også gir barnet ditt optimal komfort.

Det finnes flere sykkelstoler som kan være et bra valg for barnet ditt. En Thule sykkelstol er for eksempel alltid en hit. Spesielt en Thule Yepp maxi, den anbefales. Det er flere sykkelstoler som gjør det veldig bra. Det er for eksempel også en Hamax Kiss sykkelstol. Les mer om testen og de forskjellige sykkelstoler og kvalifikasjonene deres her!
 

Lovgivning og sykkelstoler

Loven sier at hvis du skal ha et barn på sykkelen så skal barnet ha sitt eget sete. I tillegg skal barnet kunne spennes fast, slik at det ikke kan falle ut av stolen på sykkelturen. Dessuten skal man være over 15 år hvis man vil sykle med et barn, som er seks år eller yngre. Selve sykkelstolen skal passe til barnet- både i forhold til høyde og vekt. Dette er både i forhold til sittekomforten og sikkerheten. Dessuten er det også satt en maks grense for sykkelstolene i forhold til kg. De fleste barnestoler går opp til 22 kg. 
 

Andre krav til sykkelstolen

Utover disse reglene finnes det også andre krav til sykkelstolen. Det er for eksempel et krav at barnet kan sitte selv før det blir plassert i en sykkelstol. De fleste barn kan være med i en sykkelstol fra de er rundt 9 måneder. Bortsett fra en sele til å spenne fast barnet er det også bra å ha fothvilere, slik at føttene kan hvile på disse og spennes fast så føttene ikke kommer inn i bakhjulet. I tillegg skal sykkelstolen selvfølgelig også være spent godt fast til sykkelens ramme. 
 

Tilbehør og styling for sykkelstolen

Barnesete for sykkel - Hock Regncover Til Barnesete Og BarnNår du kjøper en sykkelstol finnes det også diverse tilbehør til barneseter, som kan være praktisk og nyttig i hverdagen. Det finnes for eksempel flere forskjellige typer av regntrekk til de forskjellige sykkelstoler. Overordnet finnes det to slags regntrekk. Det er det regntrekket som beskytter barnestolen mot regn når den ikke blir brukt. Også finnes det selvfølgelig også regntrekk som er en slags poncho for barnet. Denne regnponchoen er veldig smart, fordi den dekker hele barnet og sykkelstolen når barnet er spent fast i sykkelsete. 
 

Reservedeler og tilbehør

Vi har også en del reservedeler til sykkelstolen som du også kan få bruk for. Det kan for eksempel være ekstra beslag, fotbeskyttere, fotstøtter, fothvilere, fotstropper, selesett, belteklips, putesett, wirelås med kode, boltesett, håndtak til frontmontert barnestol og vindskjerm til de helt små. 
 

Styling av sykkelstolen

Noen ønsker en stilren sykkelstol, mens andre ønsker å style sykkelstolen og gjøre den til sin helt egen. Til det finnes det flere muligheter. det finnes stylingsett i flere forskjellige farger for noen typer barnestoler. Andre merker lager også tall og bokstaver som kan settes fast på selve stolen. Dermed kan du gjøre sykkelstolen din personlig på flere forskjellige måter. 
 

Få hjelp med å kjøpe den beste sykkelstolen

Har du bruk for hjelp for å finne den helt riktige sykkelstolen til deg og barnet ditt? Så kan du kontakte vår kundeservice. Her sitter vi alltid klar til å hjelpe deg med råd og veiledning - om alt fra sykler og verktøy til sykkelhjelmer og sykkelstoler. Sammen kan vi finne frem til den sykkelstolen som passer til sykkelen din og behovet ditt.