Sykkelhjelmer

Hos Bikable.no har vi et bredt og stort utvalg av godkjente sykkelhjelmer til både barn og voksne. I tillegg finnes sykkelhjelmene også i mange forskjellige kategorier som BMX og skallhjelmer, Fullface hjelmer og enkelstartshjelmer. Vi har sykkelhjelmer til herrer, sykkelhjelmer til damer og sykkelhjelmer til barn. Det kan være mange forskjellige behov fra person til person når man skal kjøpe en ny sykkelhjelm. Derfor er det også mange forskjellige å velge mellom på nettsiden vår. Det viktigste for deg når du skal kjøpe en hjelm er å velge en som passer deg og behovet ditt. Det er det viktigste når du skal velge din neste sykkelhjelm. 

Vi har et stort utvalg av populære sykkelhjelmer og fohandler kun godkjente kvalitetshjelmer. Det er for eksempel sykkelhjelmer fra anerkjente merker som Abus, MET og Force. I tillegg har man også startet med å designe sykkelhjelmer med MIPS.

Trykk på lenken nedenfor hvis du vil vite mer om de forskjellige typene av sykkelhjelmer, og hva du skal overveie før du kjøper en ny sykkelhjelm. 

Les mer

FAQ

1
Hvilken sykkelhjelm er best?
Den beste sykkelhjelmen er den som passer perfekt til deg. Det viktigste er passformen - og at du kan like den. For så kommer du også helt sikkert til å bruke den.
2
Når skal man skifte sykkelhjelmen sin?
3
Hvor mye koster en sykkelhjelm?
4
Hva er en sykkelhjelm med MIPS?
5
Kan man kjøpe sykkelhjelm til baby?


Kjøp en sykkelhjelm du bruker

Sykkelhjelm - Sweet Protection Falconer 2Vi Mips sykkelhjelm woodlandDet kan være vanskelig for noen å starte med å bruke en ny sykkelhjelm. Derfor er en av de viktigste tingene når du skal velge en ny sykkelhjelm til deg selv, at du selv liker den. Det gjør det nemlig mye lettere å ta den på hver gang du skal sykle, når du har en hjelm du er glad i. Da kommer du faktisk til å bruke sykkelhjelmen og ikke bare kjøpe den. 

Det finnes mange forskjellige hjelmer i mange farger og forskjellige designs. Noen hjelmer kan man få ensfarget/helfarget, andre kan man få med mønster, noen med visir og andre uten, det finnes også sykkelhjelmer med en skygge. man kan også få retro sykkelhjelmer og urbane sykkelhjelmer. Det finnes altså noe for enhver smak.
 

Størrelse og passform på en sykkelhjelm

Når du velger sykkelhjelm er det viktig at du får den en sykkelhjelm som har en god passform til hodet ditt. Vet du ikke hvilken størrelse du skal ha i sykkelhjelmen, kan du klikke deg inn på vår guide for å finne den riktige størrelsen på sykkelhjelmen. 

En sykkelhjelm skal først og fremst sitte riktig på hodet og passe i størrelsen. En hjelm som ikke passer vil ikke beskytte hodet ditt ordentlig. Den må ikke skli frem og tilbake, sitte skjevt eller for løst. Som utgangspunkt skal du måle omkretsen på hodet ditt, og så velge en sykkelhjelm som passer til dette målet.

Du måler omkretsen av hodet ditt ved å ta et målebånd og føre det rundt hode på det samme stedet som du ville plassert en caps. Altså rett over ørene og rundt pannen og bakhodet. Hvis omkretsen av hodet ditt matcher med to størrelser, f.eks. 50-55 cm og 55-60cm så anbefaler vi at du velger den store modellen. Dette er fordi hodet ditt kan heve litt når blodet pumper rundt. I tillegg vil du også ha muliget til å bruke en lue eller en caps under hjelmen. 
 

Sykkelhjelmer til alle aldre

Barnehjelmer starter fra 44 cm og voksenhjelmer starter fra 48 cm. Vi har gjort det enkelt å finne sykkelhjelmer, fordi du kan navigere rundt i størrelsene via filteret vårt. De finner du ute i venstre side når du er inne på en kategori. 

Sykkelhjelm - Abus Pedelec 2.0 Motion White MODELL: 81918/24Vi har også et stort utvalg av sykkelhjelmer til barn, også et av Danmarks største utvalg av sykkelhjelmer til herrer og sykkelhjelmer til damer. Vi har prismatch på alle sykkelhjelmer, slik at du er sikker på å få en billig sykkelhjelm hos oss. Du skal bare trykke på “prismatch” knappen på produktet, sånn at vi kan matche prisen. 

Husk at du alltid er velkommen til å ringe til vår kundeservice og få råd og veiledning når du skal kjøpe den helt riktige sykkelhjelmen for deg på Bikable.no
 

Hvor lenge holder en sykkelhjelm?

En hjelm er laget for å absorbere et hardt støt eller slag, men kun en gang. Derfor skal en hjelm som har blitt utsatt for et hardt slag, skiftes ut. Den vil nemlig ikke lengre ha den samme evnen til å absorbere et nytt slag. I tillegg vil det materiale som hjelmen er støpt av, over tid oppta fukt fra luften. Dette vil med tiden bryte ned hjelmens oppbygning og evnen til å absorbere støt eller slag.

En generell anbefaling er at man bytter ut sykkelhjelmen sin hvert 5 år. Det avhenger selvfølgelig av hvor mye hjelmen er brukt. 

 

Ulike typer sykkelhjelmer

En sykkelhjelm er ikke alltid bare en sykkelhjelm. Det finnes mange forskjellige typer av sykkelhjelmer som blir brukt til hvert sitt formål.

Her er noen av de forskjellige typene:
 

 • Sykkelhjelm til hverdagsbruk
   
 • Sykkelhjelm til barn
   
 • Sykkelhjelm til baby
   
 • Sykkelhjelm til racer
   
 • Sykkelhjelm til terrengsykkel
   
 • BMX- og skallhjelm
   
 • Fullface-hjelm
   
 • TT/bane og enkeltstartshjelm
   
 • Sykkelhjelm med MIPS
   

For å hjelpe deg med hvilken type hjelm du skal velge av alle de forskjellige sykkelhjelmene, så er de forskjellige hjelmene utdypet nedenfor. 
 

Sykkelhjelm til hverdagsbruk

Sykkelhjelm - Abus Macator Sykkelhjelm - Velvet BlackMange syklister bruker sykkelhjelm når de til hverdags sykler til og fra jobb. De fleste velger her en tradisjonell sykkelhjelm. Det kan være sporty sykkelhjelmer, men ikke innenfor kategorien som for eksempel racer, MTB og enkeltstart. Det er helt opp til hver enkelt hvilken sykkelhjelm man vil bruke til hverdags, og om det er en av de mer normale sykkelhjelmene eller en litt mer spesiell hjelm. Ofte velger man en mer allsidig hjelm, som er til hverdagsbruk. Noen vil betegne hverdagssykkelhjelmen som den klassiske sykkelhjelmen. 

I dag er sykkelhjelmer ikke bare for beskyttelse. En sykkelhjelm sender også ut et budskap ut til andre om stilen sin. I den senere tiden har også sykkelhjelmen også blitt et slags trendsymbol, der merker som for eksempel Nutcase og Thousand legger stor vekt på design og mote - samtidig som det er full sikkerhet i hjelmen. 
 

Sykkelhjelm til barn

Sykkelhjelm - Abus Youn-I Junior Hjelm grønn MIPSSykkelhjelmer til barn finnes i mange forskjellige farger og med mange forskjellige mønstre. Du kan finne hjelmer i alle prisklasser. Noe av det viktigste her - utover at det skal være en sikkerhetsgodkjent hjelm - må være at barnet også kan like hjelmen. Dette kan nemlig være en forutsetning for at barnet overhodet vil ta hjelmen på. Hos Bikable.no har vi mange gode og billige sykkelhjelmer i flotte designs, som barn vil elske. Vi har for eksempel noen hjelmer med dyr på eller med kule mønstre. Du kan se utvalget her!
 

Sykkelhjelm til baby

Babyer må ha sykkelhjelm på fra de er 9-10 måneder. Men de skal helst ikke ut på alt for lange sykkelturer, fordi de kan være slitsomt for nakkene deres å ha på en hjelm. På grunn av den årsaken er det naturligvis en god ide å velge en sykkelhjelm, som ikke veier alt for mye til de helt små. 
 

Sykkelhjelm til racer

Sykkelhjelm - Met Veleno Sykkelhjelm - MetallblåNår du skal kjøre på en racersykkel og samtidig ha optimal beskyttelse av en god sykkelhjelm, så er det veldig mange hjelmer å velge mellom. Det som er spesielt viktig for en racer-sykkelhjelm er tre ting: lav vekt på hjelmen, god ventilasjon og at den er aerodynamisk. Racer sykkelhjelmer brukes ofte både på turer på raceren, men også til hverdagsbruk. Noen hjelmer kommer også med en avtakbar skygge. 
 

 

Sykkelhjelm til terrengsykler

Sykkelhjelm - Force Aves MTB Hjelm Sort/GråMTB-sykkelhjelmer kjennetegnes ved at de er litt mer kraftig i utseende og har en skygge eller et visir. Skyggen eller visiret på terreng hjelmene skal beskytte ansiktet mot grener, gjørme og vann. En terreng-hjelm er også bygget opp sånn at den går lengre ned i nakken enn de tradisjonelle sykkelhjelmene. Det er nettopp for å gi mer beskyttelse til terrengsyklisten. Her er det også et pluss hvis det er store ventilasjonshull, fordi det gir optimal ventilasjon til sykkelrytteren. 
 

 

BMX- og skallhjelm

Sykkelhjelm - Abus Skurb sykkelhjelm, Goldfish OrangeTypisk for BMX- og skallhjelmer er at de har en større, tykkere og litt tyngre ytre skall. Noen har skygge og andre er uten. Skallhjelmer og bmx hjelmer har blitt veldig populære sykkelhjelmer den seneste tid, fordi det gir et statement, som mange liker og vil assosieres med. 
 

 

Fullface-hjelm

Sykkelhjelm - FOX Proframe RS Fullface Sykkelhjelm SvartVelger du en fullface hjelm er det sikkert fordi du dyrker sykkelsport, som er til den litt mer ekstreme side. En fullface hjelm minner om en motorsykkelhjelm, fordi den omkranser hele hode. Her er det også essensielt med lav vekt på hjelmen og god ventilasjon, fordi denne hjelmen er litt større. 
 

 

TT/bane og enkeltstartshjelm

Det viktigste med disse hjelmene er jo mindre og lettere - jo bedre. Hjelmene er bygget til konkurranse og er samtidig skapt med øye for aerodynamikk. 
 

 

Sykkelhjelm med MIPS

Sykkelhjelm med MIPS gir mer beskyttelse enn den klassiske sykkelhjelmen. MIPS, som betyr Multi directional Impact Protection System, er i bunn og grunn et slags ekstra beskyttelseslag i sykkelhjelmen. MIPS-hjelmen er spesielt god og tenkt til rotasjonsstyrt. Det vil si styrt hvor man for eksempel kan falle over styret og lande på mange forskjellige måter og med forskjellige vinkler fra hodet. En vanlig sykkelhjelm er derimot utviklet for å beskytte mot direkte trykk på skallen, og dette er ikke den måten de fleste fallskader fra sykkelen skjer. 

MIPS-systemet gjør at hjelmen er utstyrt med en indre skall, som er frigjort litt fra ytterskallen, sånn at skallene på hjelmen kan bevege seg litt, uavhengig av hverandre. MIPS-hjelmen har et spesielt lavfriksjonslag, som gjør det mulig for hodet å bevege seg 10-15 mm i alle retninger. Lavfriksjonslaget gjør at støtet blir absorbert mer jevnt over hele hjelmen. Vanlige hjelmer tar ikke høyde for rotasjonsenergien som finner sted ved et uhell, og det er det MIPS hjelper med. En MIPS sykkelhjelm gir ekstra beskyttelse spesielt for syklister på racer og mtb. 

Se vårt store utvalg av MIPS-hjelmer
 

Hakereim og spenne til sykkelhjelm

Det er essensielt at sykkelhjelmen din sitter riktig på hodet, og at den er riktig innstilt. Ellers kan du risikere at den ikke beskytter hodet ditt optimalt. Derfor skal både hakereimen og spennen også være innstilt korrekt. Hjelmen sitter riktig når den sitter rett på hodet, sett fra siden. Stroppene skal strammes, slik at det er maksimalt er plass til to fingre mellom stroppene og haken. Hakereimen må ikke på noe tidspunkt være så løs at den kan skyves ut under haken, mens den er lukket. Hakereimens viktigste funksjon er nemlig å holde hjelmen fast på hodet når det er bevegelse. Spennene ved ørene skal samtidig innstilles, slik at de sitter rett under ørene. 

Det finnes forskjellige slags spenner for å lukke sykkelhjelmen under haken. Her er de to mest vanlige:
 

 • Den klassiske spennen
   
 • Fidlock magnetspenne
   

Den klassiske spennen er den helt vanlige klikkspennen som alle kjenner. Det er fortsatt et populært valg og mange nye sykkelhjelmer kommer med denne typen. Fidlock magnetspennen er en spenne som lukkes lett og raskt med en magnet. Og på samme måte er den enkel å åpne igjen, man skyver magnetene fra hverandre. Man skyver magnete sidelengs for å åpne spennen. Den er enkel å åpne og du kan også gjøre det med en hånd, men samtidig er den trygg og den åpner seg ikke av seg selv. 

I tillegg til stropper, hakereim og spenne er det også skruspenne bak på hjelmen, som med sitt tilpasningssystem hjelper deg med å tilpasse hjelmen enda mer nøyaktig til hodet ditt, slik at du får en god passform. Hjelmen gir bedre beskyttelse hvis den sitter perfekt på hodet. 
 

Hvorfor skal du kjøre med en sykkelhjelm?

Alle hjelmer kan være avgjørende for deg hvis uhellet er ute - uansett om du er ute i trafikken eller dyrker sport. Derfor er den god hjelm en god investering for din egen sikkerhet. 

Sykkelhjelmen beskytter deg mot et slag fra et kraftig styrt skulle kunne gi deg alvorlige hodeskader. Og i enkelte tilfeller kan det bety forskjellen mellom liv og død. Derfor er det spesielt viktig at du vet hva du skal tenke på når du skal velge din nye sykkelhjelm, slik at du er godt beskyttet. 
 

En sikker sykkelhjelm

Alle sykkelhjelmer som blir solgt i Norge skal være godkjent i følge CE EN 1078, som er standaren i Europa. Dette er garantien din for at sikkerheten er på topp når du kjøper en godkjent sykkelhjelm. Alle modeller i sortimentet vårt er godkjente sykkelhjelmer. 

I tillegg finnes det også hjelmer med MIPS, der det ligger et ekstra lag i hjelmen, som også øker sikkerheten på hjelmen utover det som er påkrevd.

Den sikreste sykkelhjelmen er sykkelhjelmer som er justert riktig. Det høres kanskje dumt ut, men det er viktig at du bruker sykkelhjelmen på riktig måte. Når sykkelhjelmen er justert riktig, så vil den beskytte mer og være optimal. 
 

Få hjelp med valg av sykkelhjelm

Hos Bikable.no har du alltid mulighet til å få råd og veiledning om sykler, tilbehør og selvfølgelig også sykkelhjelmer. Er du for eksempel i tvil om forskjellen på to forskjellige sykkelhjelmer og er du i tvil om hvilken som vil passe best til deg og ditt behov, så står vi klar til å guide og veilede deg i vår kundeservice når du skal kjøpe sykkelhjelm eller lignende hos oss.