Lappesaker sykkel

Her finner du alt du trenger av lappesaker til sykkel etter en punktering. På denne siden finner du blant annet lapper, lappevæske, lim til lapp, slangerasp, selvklebende lapper, deksellapper og lappesett. Det finnes også lappspray og reparasjonssett for tubeless. Vi fører mange forskjellige merker av lappeutstyr til sykkelen – inkludert det populære og kjente lappeutstyret fra TipTop. Du kan bruke lappeverktøyet til alle typer sykler – barnesykler, racersykler, terrengsykler og bysykler.


På denne siden finner du først og fremst lappeutstyr for sykkelslanger. Sykler du tubeless finner du lappesaker til tubeless her.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Go to page
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvilket utstyr trenger jeg for å lappe sykkelen min?
Når du skal lappe sykkelen trenger du forskjellige produkter, sykkelpumpe, dekkjern, slangerass, lapper, lappelim og eventuelt også en balje med vann.
2
Kan jeg lappe et sykkeldekk?

Hvordan du lapper sykkelen

Slangen kan ha blitt bitt av dekket eller en gjenstand kan ha kommet gjennom dekket. Det kan være små flintsteiner, glass eller annet skarpt som har penetrert dekket og gnagd et hull i slangen. Da må den lappes med lappeverktøy eller du kan alternativt bytte til ny sykkelslange.
 

Lappesett til sykkelFølg disse trinnene - og lapp sykkelen på en-to-tre :
 

 • Fjern dekket fra sykkelhjulet
  Når du skal ta av dekket er det lettest å bruke et dekkjern til formålet.
   
 • Fjern sykkelslangen
  Fjern sykkelrøret ved å ta tak der ventilen er montert.
   
 • Finn hullet i sykkelslangen
  Noen ganger er det ikke nødvendig å se i det hele tatt, hvis du bare pumper litt på slangen kan du både se og høre hvor luften siver ut. Andre ganger er det litt vanskeligere å finne hullet. Her kan du bruke den klassiske metoden med en balje med vann, hvor du først pumper slangen slik at det blir luft i den, og kjører slangen forsiktig gjennom vannet til du ser bobler i vannet. En siste og ganske smart metode er å bruke en hullsøker. Det er en liten boks med små veldig lette kuler som flyr rundt boksen når den passeres av hullet. Kjøp en hullfinner her!
   
 • Klargjør hullet for lapping
  Sjekk først om det er en stein eller annet i hullet som må fjernes. Det er lurt å pusse litt på slangen der hullet er, da det gir mer tekstur til materialene, som lettere kan bindes sammen når det er mer overflate å knyte på.
   
 • Sett en lapp på hullet
  Påfør lim på og rundt hullet. Sett derfor et plaster på hullet slik at det dekker hullet og området rundt hullet. Når limet er tørt - etter ca. 5-10 minutter – du fjerner den tynne gjennomsiktige plasten som sitter på toppen av lappen.
   
 • Test lappingen din
  Du må nå pumpe luft inn i slangen og sjekke om lappingen holder.

  Det er selvfølgelig også hull i enten sykkeldekket eller slangen som ikke kan lappes. For eksempel hvis hullet rett og slett er for stort til å lappes igjen. I dette tilfellet er det nødvendig å kjøpe et nytt sykkeldekk eller en ny slange.

  ​I tillegg til lappeutstyr for sykkelslanger har vi også lapper til dekk. Og vi har selvklebende lapper, som er raske å bruke når du er på farten. I tillegg er det selvfølgelig også lappesaker til tubeless dekk.