Sykkelskjermer og tilbehør

Sykkelskjermer er nesten et must å ha på sykkelen, slik at du unngår at regn, skitt og gjørme spruter opp på deg mens du sykler. Her finner du vårt store utvalg av sykkelskjermer. Vi har sykkelskjermer til flere ulike typer sykler; racersykler, terrengsykler, bysykler og gravelsykler.

I tillegg til sykkelskjermer for voksne, har vi også skjermer for de helt små syklene, 12", 16", 18" og 20", og for juniorer, 24" og 26". Vi har både skjerm i par og enkeltskjermer, ulike størrelser på både lengde og bredde på skjermene, og noen kan til og med klikkes av og på slik at de enkelt kan fjernes på dager der veiene er tørre.

Vi selger sykkelskjermer innenfor sterke merkevarer som f.eks SKSAss Savers og Topeak.

Les mer

FAQ

1
Hvilke sykkelskjermer passer for terrengsykler?
For terrengsykler bør skjermen helst være litt bredere enn de for vanlige sykler. I tillegg kan du også kjøpe sykkelskjermer, som bare dekker litt og dermed bare tar den verste skitten på sykkelturen. Det finnes også sykkelskjermer som kan klikkes av og på.
2
Hvilken forskjerm og bakskjerm passer for en racersykkel?


Fordelene med sykkelskjermer 


Sykkelskjermer - SKS Raceblade Pro Skjermsett Matt SortHer er noen av fordelene ved å ha sykkelskjermer på sykkelen din:
 

 • Du unngår at regn, skitt og gjørme spruter opp på deg på sykkelturen.
   
 • Sykkelskjerm på bakhjulet sørger for at du ikke blir skitten på ryggen.
   
 • Sykkelskjerm på forhjulet gjør at du ikke får skitt foran deg og opp i ansiktet
   
 • Noen sykkelskjermer kan klikkes av og på – og så kan du sykle uten skjermer på dager veiene er tørre.
   
 • Du kan få sykkelskjermer i mange forskjellige størrelser og trenger derfor ikke en stor sykkelskjerm om du ikke liker utseendet. Du kan også kjøpe en mindre skjerm, som bare tar den verste gjørmen. Dette er hva mange terrengsyklister gjør.
   
 • Du vil være mer synlig på veiene, da noen sykkelskjermer også er utstyrt med reflekser.
   
 • Du unngår at mye skitt legger seg i kjedet og andre mekaniske deler på sykkelen. På denne måten reduserer også sykkelskjermen slitasje på sykkelen – og forlenger levetiden.
   

 

Montering av sykkelskjermer

Sykkelskjermer - SKS Skjermsett 26"-27.5"Monteringsmulighetene varierer fra sykkel til sykkel. På mange sykler er det hull på forgaffel og bakgaffel slik at du kan montere skjermene der. På andre sykler er det mer praktisk å montere bakskjermen på setepinnen – og forskjermen opp under forgaffelen, hvis det er en fjærende forgaffel. I tillegg kan du også montere skjermene på nesten alle saler eller under rammens nedrør.

I tillegg finnes det sykkelskjermer som passer best til ulike typer sykler. Det er forskjell på hvilken sykkelskjerm du trenger til racing, mtb, bysykkel og til grus. Både forskjermer og bakskjermer kan se annerledes ut - enten de er for terrengsykler eller for racere - siden hjulene deres er forskjellige. Vi har derfor et bredt utvalg for alle disse sykkeltypene, slik at du enkelt kan finne skjermer som passer din sykkel og dine behov.