Sykkelstativer og veggoppheng

Sykkelstativer og veggoppheng er en smart og enkel løsning for å få sykkelen oppbevart på en måte, der du både kan spare plass og sykkelen fungerer som dekor på veggen. 

Det finnes mange forskjellige løsninger når man skal ha en sykkelholder for oppbevaring av sykkelen. Veggopphenget kan både fås som vannrett veggoppheng, loddrett veggoppheng, stående på gulvet eller oppheng i taket. Uansett om sykkelen skal monteres vannrett i garasjen eller om den skal henge vannrett i en leilighet, så har vi helt sikkert en løsning som passer til behovet ditt for oppbevaring.  

Veggoppheng og sykkelstativer har blitt veldig populært som sykkeloppbevaring. Derfor har vi også veggoppheng fra mange forskjellige merker som for eksempel Clug, Tons og Topeak

 

 

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hva er det beste sykkelstativet?
Det beste sykkelstativer er det stativet som matcher behovet ditt best. Det er fordeler ved alle sykkeloppbevaringer. Les mer om de forskjellige sykkelstativer på vår nettside.
2
Hvordan henger man sykkelen sin opp på veggen?
3
Hva er sykkelstativ til pedal?
4
Hva slags sykkelstativer finnes?
5
Hva er formålet med et veggoppheng?


Veggoppheng og stativer for sykkelen din

For veldig mange mennesker er en sykkel i dag mye mer enn bare et transportmiddel. Spesielt hvis du er en sykkelentusiast, og sykkelen din både er en hobby og din foretrukne mosjonsform. Det er viktig for deg å passe godt på sykkelen din. Og til dette formålet finnes det flere løsninger innenfor veggoppheng og sykkelstativer.  

Her er en liste over de mest brukte alternativene:
 

 • loddrett sykkelholder
   
 • vannrett sykkelholder
   
 • sykkelstativ på gulvet
   
 • sykkelholder i taket
   

Disse forskjellige alternativene for oppbevaring av sykkelen din blir utdypet nedenfor:
 

Loddrett sykkelholder

Sykkelstativer og veggoppheng - Topeak Swing-Up DX opphengDe praktiske holderne fås i mange forskjellige varianter. En loddrett sykkelholder som henger ned langs veggen har den fordelen med at den ikke tar så mye plass på veggen. Derfor er en loddrett sykkelholder en veldig god løsning, hvis du skal ha flere sykler hengenes samtidig. Det er den perfekte sykkelholderen til for eksempel skuret eller til garasjen din, fordi du beholder plassen din på gulvet ved å montere sykkelen på veggen. Samtidig unngår du også at noen kanskje kommer inn og velter sykkelen din og det kommer riper på den.
 

 

Vannrett sykkelholder

Sykkelstativer og veggoppheng - Tons Oppheng Til Sykkel EiketreEn sykkelholder kan være noe man velger som en praktisk løsning for å spare plass. Men et sykkelstativ til veggen kan også brukes hvis sykkelen skal henges opp som pynt. Med en vannrett sykkelholder så tar ikke sykkelen så mye plass i rommet, men til gjengjeld tar den litt mer veggplass enn når sykkelen henger loddrett. 

I de vannrette sykkelholderne finnes det mange forskjellige typer, både holdere til pedaler, holder til ramme og sykkelholder som kan skiftes. Sykkelholder til pedaler gir et veldig kult utseende, der sykkelen henger på skrå og nesten velter ut i rommet. Sånn kan det hvert fall se ut. Akkurat som at sykkelen blir rommets naturlige skulptur eller midtpunkt.
 

 

 

 

 

Sykkelstativ på gulvet

Sykkelstativer og veggoppheng - Topeak FlashStand MXI tillegg til å kunne henge opp sykkelen på veggen, kan man også få sykkelstativer og sykkelholdere. Det passer veldig bra til sykler som ikke har støttefot. For å holde styr på sykkelen og for å kunne sette sykkelen fra seg på en stabil måte, brukes disse stativene. De fås både der hvor man tar tak i sykkelens bakramme, men også der bakhjulet blir kjørt inn i stativet. Med denne form for oppbevaring av sykler, sikrer du at syklene ikke velter hvis noen skulle gå inn i dem. De står mer stabilt og sikkert på denne måten. 

Det finnes også holdere til tilbehør - som sykkelhjelmer osv. 
 

Sykkelholder i taket

Sykkelstativer og veggoppheng - Unior Sykkelheis SortSykkelholder i taket er ofte et system der sykkelen holdes oppe ved hjelp av kroker eller snorer, som er montert i taket. Krokene kan skrus direkte opp i taket. Holderen gjør at du sparer plass på gulvet. Disse holderne er også smarte hvis du skal fiske noe på sykkelen din. 
 

 

 

 

 

 

 

God oppbevaring for sykkelen din

For mange er det veldig praktisk å kunne henge opp sykkelen på veggen, slik at den ikke tar gulvplass, er en sjenanse ved rengjøring eller at man risikerer å velte den. 

I tillegg kan du med holderen føle deg helt trygg på at du nøyaktig vet hvor du skal sette sykkelen din, og at den ikke står ute i vær og vind. Flere og flere velger å oppbevare sykkelen sin innenfor, fordi de gjerne vil passe godt på den og de vil ikke utsette sykkelen for regn og kulde. Spesielt hvis det er en dyr sykkel, da velger man ofte å oppbevare den inne, slik at den lever lengre og man unngår riper og andre skader. 
 

Hvilken sykkelholder passer til sykkelen min?

Når du velger en holder til sykkelen din skal du tenke på hva som vil fungere best til deg og din hverdag. Hvis du velger løsningen med den loddrette sykkelholderen, så er det viktig at du velger et veggoppheng som passer til sykkelens dekkstørrelse og sykkelens vekt generelt. 
 

Flotte sykkelholdere til veggen

Mange vil gjerne henge opp sykkelen sin på veggen - for eksempel i stua eller på soverommet. Derfor kan man også få flotte designede sykkelholdere, slik at den super kule racersykkelen kan henges opp på veggen. Det gjelder selvfølgelig også for MTB, retro og andre sykler som pynter på vegen og i rommet. 
 

Få hjelp til å kjøpe sykkelstativ

Hos Sykkelgear.no har du alltid mulighet for å få råd og veiledning rundt sykler, tilbehør og selvfølgelig også rundt veggoppheng og sykkelstativer. Er du i tvil om hvilket alternativ som passer best til deg og behovene dine, så sitter vår kundeservice klar til å gudie og hjelpe deg.