Mekkestativ for sykkel

Her finner du mekkestativer som gjør det enkelt for deg å utføre reparasjoner på sykkelen hjemme. Et stabilt stativ er avgjørende da det lar deg jobbe på sykkelen i en behagelig høyde som gir en god arbeidsstilling.
 

Vi tilbyr et bredt utvalg av produkter fra noen av de mest populære merkene på markedet, bl.a Park Tool, Feedback Sports og Topeak.

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hva er fordelene med å bruke arbeidsstativ til sykkelvedlikehold?
Et arbeidsstativ holder sykkelen godt i én posisjon, noe som gjør det lettere å jobbe på sykkelen. Du sparer tid og kan gjøre nøyaktige justeringer og utskiftninger. Mange modeller kan også brettes og bæres som gir mer plass.
2
Passer arbeidsstativer alle sykler?
3
Hvilken arbeidsstasjon bør jeg velge?

Fordeler med mekkestativ til sykkel

Rødt mekkestativ til sykkel fra Feedback SportsHar du prøvd å reparere sykkelen uten stativ eller opphengskroker, kjenner du nok til frustrasjonen når den faller fordi den ikke står. Eller når du har snudd sykkelen opp ned og setet, girskifter og styrehåndtak ender opp med riper. Det er irriterende og kan lett unngås med et mekkestativ.
 

En av fordelene med å bruke mekkestativ til reparasjon og vask er at hjulene, styret og andre deler kan bevege seg rundt og rotere fritt. Sykkelen er enkel å montere og gjør det enklere for deg å gjøre presise justeringer og utskiftninger. Det er en tidsbesparende og praktisk løsning som kan gjøre sykkelvedlikeholdet ditt mye enklere. Mange bruker også et billig stativ til rengjøring og vask av sykkelen, da det gjør det lettere å komme til alle deler av sykkelen.
 

Arbeidsstativer har flere fordeler. De holder sykkelen fast og festet i en posisjon der du lett kan jobbe på sykkelen i mellomtiden. I tillegg er mange av modellene enkle å brette sammen og dermed lette å oppbevare bort når de ikke er i bruk. De kan derfor også tas med på tur eller på sykkelritt. De fleste arbeidsstativ kan gripe både rundt rammen og setepinnen, slik at alle typer og størrelser sykler kan monteres. Stativet lar deg også jobbe ute når du skal rengjøre sykkelen.

 

Valg av mekkestativ til sykkel

Sort mekkestativ til sykkel fra Raw LinkNår du velger mekkestativ er det viktig å sørge for at stativet kan støtte sykkelen du ønsker å plassere den på. Noen sykler, for eksempel elektriske sykler, kan være ganske tunge og ikke alle arbeidsstativer er laget for å håndtere vekten. Vi har et bredt utvalg av stativer som er robuste og tåler selv de tyngste syklene, slik at du kan være sikker på at sykkelen din er godt støttet under reparasjoner eller vask.
 

Du kan henge sykkelen på enten et arbeidsstativ eller med hengekroker i taket, også kalt en sykkelheis. Sykkelheis har den fordelen at du ikke har verken ben eller føtter fra et stativ på gulvet, som du kan falle ned i eller som kan fylle gulvet. Krokene er svært brukbare for nesten alle sykler. Ofte kan sete og styre gripes slik at sykkelen henger godt fra taket. Men igjen, husk at taket må kunne bære vekten av sykkelen, pluss kraften du bruker når du strammer eller løsner komponenter på sykkelen.

 

Hva du ellers kunne få bruk for

I tillegg til arbeidsstativer tilbyr vi deg også et bredt utvalg av verktøy til sykkelreparasjon og vedlikeholdelse. Følg linken - her er alle sykkelverktøyene du trenger for å holde sykkelen i toppform til en god pris.
 

Trenger du stativer eller opphengere for smart og enkel oppbevaring av sykkelen hjemme, har vi også et utvalg av sykkelstativer og oppheng til rådighet.