Kassett for sykkel
Her finner du et stort utvalg av kassetter. Vi har kassetter med 5 gir - og kassetter med inntil 12 gir. Vi har også forskjellige pakker der du får både kassett og kjede til sykkelen din. I tillegg kan du også finne låseringer til kassetter.
Vi har kassetter fra flere forskjellige populære produsenter, bl.a Shimano, SRAM, Sunrace og Microshift.
Les mer
- 32
- 64
- 96
FAQ
Kassetter og skrufelger for sykkel
På sykler med utvendig gir er kassetten en av de viktigste slitedelene. Kassetten består av tannhjul som sitter på bakhjulet på sykkelen. Kassetten er festet til en boss, som sitter fast på hjulets nav. Kassetten slites over tid av sykkekjedet, som ruller over kassettens spisser, også kalt kassettens tenner.
Tannhjul og speed på kassetter
Kassetten består av en rekke gir - alt fra 5 til 12 gir/blader. Antall gir kalles også "hastighet". Så hvis du har en kassett med 9 gir, kalles den en "9 speed kassett", har du 7 er det en "7 speed kassett" - og så videre.
Antall tenner er viktig ved kjøp av ny kassett. Dette gjelder også skruekroner. Den enkle løsningen er å velge samme antall tenner (tannkombinasjon) som sykkelen kommer med. Tannkombinasjonen beregnes ved å telle antall tenner på det minste bladet og på det største. For eksempel kan kassetten din ha 11 tenner på det minste tannhjulet og 28 på det største. Da kalles kassetten en 11-28 tenners kassett.
Hvis du ikke vet antall tenner på din gamle kassett, kan bakgiret bidra til å bestemme det maksimale antallet tenner den nye kassetten må ha.
Kassetter til terrengsykler
En kassett på terrengsykkel har ofte en bred utveksling og en stor variasjon fra det minste til det største drevet på kassetten. Mange terrengsykler er konstruert med et drivverk som har et fremre drev på kranksettet kombinert med en 7-12-girs kassett. Dette gjør drivverket ekstra pålitelig når du sykler i ulendt, utfordrende terreng. Når terrenget varierer raskt, må du kunne foreta raske girskift, og da er det en fordel å ha en kassett med høyt utvekslingsforhold. SRAM har for eksempel utviklet 12-trinns kassetter med imponerende 10-52 tenner. Det er verdt å vite at kjedet må være smalere på en drivlinje med flere gir på kassetten.
Kassetter for racersykler
Racersykler leveres vanligvis med 7-12 girkassetter. På moderne racersykler er det vanligst med 10-12 gir bak. Det minste tannhjulet har ofte 11, 12 eller 13 tenner på det minste giret, mens det største giret vanligvis har 21-32 tenner. Et vanlig utvekslingsforhold er 12-25 tenner, noe som er fint for sykling på flatmark. Hvis du foretrekker å sykle opp bratte stigninger og overvinne utfordrende fjelletapper, kan det være lurt å velge en kassett som har over 27 tenner på det største tannhjulet. Dette gir en lettere utveksling som gjør at du kan holde en høyere tråkkfrekvens i oppoverbakkene.
Sørg for å sjekke at kassetten du vurderer å bytte til, er kompatibel med drivverket ditt. Hvis du ikke vet hvor mange tenner den gamle kassetten har, kan det hende at bakgiret ditt også bestemmer hvor mange tenner den nye kassetten kan ha. Ta gjerne kontakt med våre kundeserviceeksperter for å få hjelp til å finne den rette.
Ulike systemer fra Shimano og sram xd
Det finnes flere forskjellige systemer av tannhjul, kassett, skruering, lager, boss, XD-kassett og mer. Det mest utbredte systemet er de vanlige kassettene. Vi har et godt utvalg av girsystemer og andre produkter fra blant annet merkene Shimano og Sram til god pris fra 229 og helt opp til 899.
Disse vanlige kassettene kommer vanligvis i to forskjellige systemer:
-
Et system som passer til Shimano og SRAM girsystemer.
-
Et system som passer til Campagnolo-kassetter.
Skruekroner er et litt eldre drivverk system, men fungerer fortsatt like optimal som en kassett sykkel. Vanligvis vil du oppleve at sykkelen din kun har skrukjede hvis den er 5, 6, 7 eller 8 hastigheter.
Bytte kassett på sykkelen
Når tennene er skarpe og slitte, er det lurt å skifte kassett. Å bytte en kassett er en enkel oppgave.
Å bytte en patron krever to enkle verktøy:
Kassetter er montert med en låsering ytterst. Låseringen holder kassetten på plass i boss. Når du bytter kassett er det vanligvis lurt å bytte kjedet samtidig. Kassett og kjede slites sammen. Derfor kan det by på utfordringer med dårlige eller upresise girskift dersom det ikke skiftes sammen.
Hvis du vil bytte kassett selv, kan du enkelt gjøre det med vår praktiske guide «Slik bytter du kassett på sykkelen din».
Få hjelp til å kjøpe sykkelkassett på nettet
Hvis du trenger hjelp med å finne riktig kassett til sykkelen din, er du alltid velkommen til å kontakte våre hjelpsomme kundeservicespesialister. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig produkt når du vil reparere eller oppgradere sykkelen din.