TOUR SALE! Spar opp til 50% her

Sykkelpumpe

Her finner du alle de ulike sykkelpumpene som finnes til de ulike type sykkeldekk på sykkel, samt de ulike størrelsene på pumper. Enten du ser etter en CO2 sykkelpumpe, en håndpumpe, en fotpumpe eller en pumpe for gaffel/demper, finner du det her hos oss.
 

I de ulike kategoriene nedenfor finner du enkelt den sykkelpumpen som passer best for deg og dine behov. Vi selger pumper fra mange forskjellige populære produsenter og du kan f.eks. finne merker som Birzman, SKS, Topeak, Lezyne og mange andre.

Les mer

FAQ

1
Hvilken sykkelpumpe er best?
Hvilken sykkelpumpe som er best avhenger av dine behov. Du må derfor vurdere dine behov. I tillegg til at sykkelpumpen skal matche ventilen, kan du ha godt av å tenke på hvor og når du bruker sykkelpumpen din. En god sykkelpumpe er en sykkelpumpe som matcher dine behov.
2
Hva er forskjellen mellom en fotpumpe og en håndpumpe?
3
Hva er fordelene med å ha en gaffel/spjeldpumpe?
4
Kan jeg bruke en CO2-pumpe på alle ventiltyper?
5
Hva er en sykkelpumpe med trykkmåler?

En sykkelpumpe er et must for syklister

Gul fotpumpe fra Topeak
En sykkelpumpe er en viktig del av utstyret ditt – uavhengig av hvilken type sykkel du sykler og hvor langt du sykler. Sykkelpumper kommer i mange forskjellige modeller, og det er viktig at du velger en (eller flere) som passer dine behov og sykkel (eller kanskje sykler). Vi gjennomgår kort de ulike pumpetypene på denne siden, men du kan lese mye mer om dem i deres respektive kategorier.
 

Det finnes også sykkelpumper som kun egner seg for racersykler og sykkelpumper som kun egner seg for terrengsykler. Dette har noe med trykkkapasiteten å gjøre. Racersykler krever vanligvis høyere dekktrykk enn MTB.

 

Sykkelpumpen skal passe til ventilen


Før du i det hele tatt begynner å sette deg inn i de ulike sykkelpumpene, er det viktig at du har styr på de tre vanligste ventiltypene som finnes. Dette er fordi noen pumper passer til en bestemt ventiltype, mens andre kan tilpasses flere ulike typer.
 

De forskjellige ventiltyper


Det er tre forskjellige ventiltyper:
 

 • Racerventilen (også kjent som French, RV, Sclaverand-ventil og Renn-ventil) har en diameter på 6,5 mm og kan håndtere opptil 15 bar, avhengig av kvalitet. Ventilen må åpnes manuelt.
   

 • Dunlop (også kjent som ordinær ventil, DV eller tysk ventil) er den mest kjente ventilen og sees bl.a. på barnesykler og bysykler. Denne ventilen er litt bredere enn racingventilen.
   

 • Autoventilen (også kjent som MTB-ventil) finnes ofte på MTB-sykler og BMX. Denne typen ventiler finnes også på biler (derav navnet) og tåler et maksimalt trykk på 6 bar.
   

Når du har funnet riktig ventil, kan du begynne å se på de forskjellige sykkelpumpene. Under de ulike kategoriene kan du sortere gjennom vårt utvalg av pumper. Slik finner du sykkelpumpen som passer til din ventil. Du klikker først på en kategori og deretter kan du krysse av for dine preferanser i filterfunksjonen.


 

De forskjellige sykkelpumper


Som tidligere nevnt er det fire forskjellige pumper i vårt sortiment:
 

 • CO2-pumper
   

 • Fotpumper
   

 • Håndpumper
   

 • Pumper for gaffel/demper
   

Nedenfor vil vi kort beskrive hver type pumpe

 

CO2-pumper

Grå CO2 pumpe fra Birzman
En CO2-pumpe er en utrolig effektiv pumpe som består av et pumpehode og en CO2-patron. Patronene finnes i forskjellige størrelser og skrus fast på pumpehodet. Denne typen sykkelpumpe fungerer ved at du, etter at du har montert patronen på pumpehodet, setter pumpehodet på ventilen og "åpner" for luften.


Dette er klart den raskeste måten å få luft i slangen på.


Les mer om bruk av CO2-pumper i vår guide: Slik bruker du en CO2-pumpe
 

Fotpumper


Fotpumpen (også kjent som gulvpumpen) er en av de mest brukte sykkelpumpene. Pumpen utmerker seg ved å pumpe veldig sterkt, så du trenger ikke bruke for mye tid på den. Hvis fotpumpen i tillegg har manometer, kan du også se hvor stort dekktrykket er i sykkeldekket.
 

Den største ulempen er imidlertid at den er stasjonær og derfor ikke egnet for å ta med på farten.
 

Håndpumper

Sort håndpumpe fra Lezyne
De fleste kjenner til den klassiske håndpumpen, som siden har blitt laget i utallige varianter. Håndpumpen kan stort sett gjøre det samme som en fotpumpe, men har et mindre luftkammer, noe som gjør at det tar lengre tid å pumpe opp dekket. Håndpumpen finnes også i en liten versjon, minipumpe, som er enkel å ha med på farten – for eksempel i setevesken.


Les mer om håndpumper og minipumper her.
 

Sykkelpumpe til gaffel/demper


Kjører du MTB kan du få pumpe til forgaffel og demper. Mange skjønner ikke hvor viktig det er å ha riktig lufttrykk i forgaffel og demper, men dette er faktisk veldig viktig for at du skal få den beste kjøreopplevelsen.


Les mye mer om denne typen sykkelpumpe her!

 

Hvilken sykkelpumpe skal jeg velge?


Når du velger en sykkelpumpe, vurder dine behov. I tillegg til at sykkelpumpen skal matche ventilen, kan du godt tenke over hvor og når du bruker sykkelpumpen din.


En fotpumpe er et must i de fleste hjem. Denne pumpen er effektiv og kan raskt pumpe opp sykkeldekket ditt. Luftkammeret er stort, så du trenger ikke gjøre mange pump før du har rikelig med luft i slangen. I tillegg har den en klar fordel da den er superenkel å betjene og har en solid base hvor du kan stå på den når du pumper. Har den innebygget trykkmåler, kan du også sørge for at du får riktig dekktrykk ved å pumpe opp dekket med anbefalt lufttrykk for din type dekk og sykkel.


Du kan også med fordel anskaffe en håndpumpe. Håndpumpen kan gjøre det samme som fotpumpen, men med et mindre luftkammer. Den har den fordelen at den tar betydelig mindre plass. Den er lett å bære - og den tar ikke mye plass når du skal oppbevare den i boden eller andre steder. I tillegg kommer håndpumpen også i en miniversjon, som du eventuelt kan montere på sykkelen.


CO2-pumpene er veldig smarte hvis du trenger å få pumpet opp dekket raskt. De brukes ofte i sykkelritt, da de fyller dekket med luft – raskt! CO2-sykkelpumpepatronene kommer i flere forskjellige størrelser, slik at du kan finne den som passer best til dekkene dine.
 

Fire tips når du skal velge sykkelpumpe
 

 • Velg en pumpe (eller flere) som passer dine behov.
   

 • Pumpen må passe til ventilen på sykkelen din.
   

 • Velg eventuelt en pumpe med trykkmåler slik at du alltid er sikret riktig dekktrykk på sykkelen.
   

 • Ta vare på sykkelpumpen din – den kan pumpe opp mange dekk!