Tubeless væske, ventiler, felgtape og annet tubeless tilbehør

Her finner du alt du trenger når du sykler med tubeless sykkeldekk, tubular - eller hvis du ønsker å bytte til å kjøre med tubeless.
 

Vi har alt fra tubeless-væske til ventiler, felgtape, væskekit, reparasjonssett, felglim, konverteringskit og all annen nødvendig tilbehør til tubeless og tubular.
 

Utforsk vårt utvalg av pålitelig og kvalitetsbevisst tubeless-tilbehør, skapt for å gjøre sykkelturen din til en ren fornøyelse. Vi fører produkter fra noen av de mest anerkjente merkene innenfor tubeless, som for eksempel Orange Seal, X-Sauce, Stan, Muc-Off, Silca og Peaty’s.

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hva er tubeless-væske, og hva er formålet?
Tubeless-væske, også kjent som tetningsmiddel, brukes til å forsegle små hull i tubeless-dekket og forhindre punkteringer ved å danne en lufttett forsegling.
2
Hvilket utstyr er nødvendig for å kjøre med tubeless-dekk?
3
Hva er fordelene ved å kjøre med tubeless-dekk?

Utstyr for syklisten med tubeless dekk


Disse elementer utgjør en grunnleggende liste over de mest essensielle tingene du trenger som syklist når du kjører med tubeless-dekk:
 

 • Tubeless ready-dekk
  Disse dekkene er spesialdesignet for å kjøre uten slange. Dekkene har tettere vev og leveres med en forseglet innside.
   

 • Tubeless-ventiler
  Tubeless-ventiler er lengre enn standardventiler og er designet for å passe til tubeless-felger for å muliggjøre enkel tilsetning av forseglingsvæske.
   

 • Tubeless-felg
  Disse felgene har et forseglet felgkanaldesign som tillater dekket å forsegle lufttett uten bruk av slange.
   

 • Tubeless-væske - Orange Seal Tubeless væske Endurance 473 mlTubeless-væske (sealant)
  Tubeless-forseglingsmiddel (sealant) er en væske som fylles i dekket for å forsegle små huller og forhindre punkteringer. Den holder dekket lufttett. Vi har et stort utvalg av tubeless-væske fra flere forskjellige merker og i ulike størrelser av doseringsflasker.
   

 • Dekkspaker
  Dekkspaker brukes til å fjerne dekket fra felgen og også for å installere eller justere dekk på felgen.
   

 • Ventilværktøy
  Det kan være praktisk å ha ventilværktøy, da tubeless-væsken ofte helles gjennom ventilen.
   

 • Pumpe eller kompressor
  En sterk pumpe eller en kompressor er nødvendig for å oppnå og opprettholde riktig lufttrykk som kreves for å forsegle dekket ordentlig.
   

 • Rengøringsmiddel og klut
  Det er godt å ha både en klut og rengjøringsmiddel, slik at du kan rengjøre felgen og dekket grundig, da en ren overflate hjelper til med å skape en bedre forsegling.
   

 • Saks eller kniv
  Du bør kunne skjære bort overflødig dekkmateriale eller fjerne eventuelle ujevnheter på dekket.
   

 • Ekstra dekktetningsmiddel
  Det er alltid en god idé å ha ekstra tetningsmiddel for dekk tilgjengelig i tilfelle dekket mister noe av sin tetningsevne eller trenger en påfylling.
   

 • Ekstra ventiler og felgbånd
  Det er altid en god idé at have ekstra ventiler og felgbånd for å ligge, slik at du er forbredt på enhver form for ventilfeil eller behov for å skifte felgbånd.
   

 • Hansker og beskyttelse
  Da arbeidet med å installere eller vedlikeholde tubeless-dekk kan bli litt sølete, er det en god idé å ha hansker og eventuelt beskyttelsesbriller, slik at du unngår å få skitt og tetningsmiddel på huden eller i øynene.

   

Terreng sykkeldekk tubeless ready - Goodyear Escape MTB 29 x 2.35 Tubeless ReadyTubeless ready-dekk og -felger

Når du kjører tubeless, altså med slangeløse dekk, krever det at du har riktige dekk og felger for sykkelen din. Du må derfor skaffe deg hjul og dekk som enten er tubeless eller tubeless-ready. Er du usikker på om hjulet eller dekket ditt er en av delene? De fleste leverandører informerer om tubeless er en mulighet for dekket eller hjulet. Hvis det ikke står noe, eller du er usikker? Så ring gjerne til vårt kundeservice - så guider vi deg til å enten finne et nytt hjulsett eller finne ut om ditt eksisterende hjulsett kan brukes til tubeless-oppsett.

Her finner du alle MTB-dekk, som er tubeless-ready!

 

Tubeless-tilbehør - Muc-Off ventil sett Tubeless 2 stk. 44 mm SortVentiler til tubeless-dekk


På Bikable finner du også vårt store utvalg av ventiler til sykkelen med tubeless. Ventiler er en av de viktigste tingene du bør se på hvis du skal bruke hjulsettet ditt med tubeless. Ventiler er vanligvis en del av slangen når du bruker vanlige slanger. Med tubeless må du bruke spesielle ventiler som er laget for å holde på tubeless-væske. Alle ventiler her på siden er gode valg for oppsettet. Du kan vurdere om du for eksempel ønsker en fin farge på ventilen, da det er mange gode forslag til dette.
 

Fordeler med å sykle med tubeless


Å sykle med tubeless-dekk på en sykkel har flere fordeler:
 

 • Selvforsegling
  Mindre punkteringer kan tettes av tubeless-dekkets tetningsmiddel, noe som betyr at mindre huller eller stikk kan lukkes av væsken, og det reduserer behovet for å stoppe og reparere dekket.
   

 • Bedre punkteringsmotstand
  Tubeless-dekk har en tendens til å være mer motstandsdyktige mot punkteringer sammenlignet med tradisjonelle slangedekk. Fordi det ikke er noen indre slange, kan en skarp gjenstand ikke ødelegge den. Eventuelle hull du måtte få mens du sykler, blir i de fleste tilfeller lappet uten at du merker det.
   

 • Lavere rullemotstand
  Tubeless-dekk kan redusere rullemotstanden, noe som gir en jevnere kjøretur og potensielt økt hastighet.
   

 • Bedre grep og kontroll
  Tubeless-dekk tillater lavere dekktrykk uten risiko for "pinchflats" (når slangen klemmes mellom dekket og felgen), noe som gir bedre grep og kontroll, spesielt i terreng med ujevnheter eller på stier med varierende forhold.
   

 • Mindre vekt
  Siden det ikke er noen slange, er tubeless-dekk ofte lettere enn vanlige dekk med slanger. Dette kan bidra til å redusere den totale vekten på sykkelen.

 

Guides til tubeless


Selv om det er mange fordeler, er det fortsatt viktig å være oppmerksom på at tubeless-dekk krever litt mer vedlikehold og omsorg. De krever riktig installasjon og sporadisk påfylling av tubeless-væske for å opprettholde fordelene sine. Men fortvil ikke, vi har laget noen veiledninger som kan hjelpe deg:
 

Hvordan bygger du din sykkel om til tubeless


Hvis du fortsatt opplever utfordringer med tubeless-oppsettet og har spørsmål om hvordan tubeless fungerer, så kontakt oss. Vi står altid klar til at hjelpe og guide deg.