Sykkellykter

Her på siden finner du hele vårt utvalg av sykkellys. Vårt sortiment er bredt og vi har sykkellys fra mange forskjellige produsenter. Du finner forskjellige modeller, designs og prisklasser, slik at du enkelt kan finne frem til de sykkellysene som passer best til behovene dine. Det betyr at du enkelt kan finne billige sykkellys - både lys til mtb og racer. På vår side kan du finne både lys enkeltvis og i forskjellige lyssett. 

Vi forhandler sykkel lys fra populære merker som Abus, Smart, Reelight, Force og mye mer. Ta en titt nærmere på siden vår og se det store utvalget av sykkel lys. Vi har mange lys til sykkelen - uansett om du ser etter billige sykkellys, kraftige sykkellys eller magnetlys - så har vi lys til alle sykler og behov. 

Alle produkter
Filtrer etter
Mest populær
Gå til siden
Produkter per side:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hvilken sykkellykt er best?
Det kommer an på behovet ditt. Det er flere forskjellige muligheter du kan vurdere. For eksempel kan du ta stilling til om lykten bare skal gjøre deg synlig i trafikken eller om frontlykten skal lyse så mye at du kan se enda bedre hvor du sykler.
2
Hva er en god sykkellykt til MTB?
3
Når skal man, ifølge loven, ha sykkellykten på?
4
Kan man få et sykkellykt til sykkelhjelmen?
5
Kan man få sykkellykt med USB-lading?


Sykkellykten for deg

Sykkellykter - Abus Mini Star lyktesettIfølge den norske lovgivningen skal sykkel, som brukes i mørket eller i usiktbart vær på alminnelig beferdet veg eller område, ha lykt foran som gir gult eller hvitt lys og/eller flerfunksjonslykt som kan gi blinkende eller fast hvitt lys. Bak skal sykkelen ha lykt som gir rødt lys og/eller lykt som gir blinkende rødt lys.

Før du kjøper sykkellykter er det viktig at du vurderer de forskjellige variantene som er på markedet. Det er nemlig viktig at sykkellyktene oppfyller dine behov.

Skal lykten kunne lyse opp veien foran deg eller er det bra nok at lykten kun er god nok til at du blir sett i trafikken? Sykler du på steder som for eksempel mørke landeveier der det kreves ekstra kraftige lys? Eller ser du bare etter et par billige sykkellykter som oppfyller lovkravene og er godkjent? Du skal derfor finne ut av hva du nøyaktig skal bruke lykten til. 
 

 

Montering av sykkellykt 

Uansett hvilken modell du liker best, så har vi et bredt sortiment av både LED-lykter, magnet-sykkellykter, dynamo og mye mer. Vi har et bredt utvalgt av godkjente sykkellykter sammenlignet med pris og kvalitet, slik at det er noe for alle i alle prisklasser. 

Sykkellykter - Ravemen LS15 LyktesettNoen av modellene kan monteres fast på sykkelen din, mens andre kan enkelt monteres av og på. 

Du skal finne ut av hva du liker best og hva som er mest hensiktsmessig for deg, enten om det er å ha lykten fastmontert på sykkelen hele tiden, eller om du gjerne vil ha mulighet for å ta den av og bruke den på en annen sykkel. Fordelen med å ha lykten montert på sykkelen hele tiden er at du ikke skal huske å montere den på før du skal ut på sykkelturen.

I tillegg til gode sykkellykter, er det også viktig og et lovmessig krav at det er reflekser på sykkelen din. Vi har et stort utvalg av reflekser hos Bikable.no.
 

 

 

 

Sykkellykter med batteri, magnet eller USB-lading

Sykkellykter - Smart Micro 7 USB LED LyktesettDet er forskjellige måter å få energi til lyskilden. Batterier kan være et bra valg fordi lykten vil med denne løsningen ha konstant lys, også selv om du står stille. Det betyr at du ikke selv skal generere energien, men fra tid til annen skal du være oppmerksom på å skifte batterier. 

Du kan også velge magneter. Her genererer du selv energien som får lykten til å lyse. Det betyr at så snart energien forsvinner, stopper lykten med å lyse. Den mest avanserte dynamo- og magnetlykten holder strømmen i gang i et par minutter etter man har stoppet å sykle. Fordelen med denne varianten er at du ikke skal huske på å slå av og på lykten, eller skifte batterier. 

Mange lykter fås nå med USB-lading, som gjør batterier overflødig. Lykten kan dermed lades opp og lades enkelt i en stikkontakt eller i pc-en. Derfor kan vi si at USB-sykkellykten helt klart er fremtiden. 
 

Sykkellykt til MTB

Sykkellykter - XLC HjelmlyktNoen av de kraftigste sykkellykter man kan få er spesielt godt egnet til terrengsykler. En kraftig frontlykt for å lyse opp veien er helt essensielt når man sykler på en terrengsykkel. Et godt lys fra frontlykten betyr mye når man sykler i skogen. Det kan være stor forskjell på lysstyrken på de forskjellige lyktene man kan kjøpe. Det er også mulig å kjøpe en kraftig sykkellykt som kan monteres på selve sykkelhjelmen, som noen terrengsyklister foretrekker. 

For å gi informasjon om hvor mye frontlykter kan lyse, brukes begrepet lumen. Lumen betyr helt enkelt hvor mye lys som kommer ut av lykten - altså selve styrken på lyset. Det finnes sykkelltykter med lys med blant annet 400 lumen, 1000 lumen, 1500 lumen- og også helt opp til 8000 lumen. De helt vanlige sykkellyktene som vi er vant til, har mye mindre lumen. De egner seg mer til å bli sett i trafikken, fremfor å kunne se veien tydelig. 
 

 

Få hjelp til å velge sykkellykt

Har du bruk for hjelp for å finne frem til den helt riktige sykkellykten? Så kan du kontakte vår kundeservice. Her sitter vi alltid klar til å hjelpe deg med råd og veiledning - om alt fra verktøy til sykkelhjelmer og lykter Sammen kan vi finne de sykkellyktene som passer til sykkelen og behovet ditt best.